• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši RS "raskrstili" sa Sudom BiH

Logoraši iz RS prekinuli saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH. Predmete o zločinama nad Srbima upućuju Specijalnom tužilaštvu Srbije.

 Logoraši RS "raskrstili" sa Sudom BiH Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić izjavio je u ponedjeljak da je to udruženje prekinulo svaku saradnju i komunikaciju sa Sudom i Tužilaštvom BiH nezadovoljno načinom na koji se procesuiraju ratni zločini počinjeni nad Srbima.

Dukić je rekao da će do 15. januara više od 300 predmeta, koji su iz Haga vraćeni u BiH radi procesurianja ratnih zločina nad srpskim stanovništvom, proslijediti Specijalnom tužilaštvu Srbije.

"Kopije ovih više od 300 predmeta predaćemo do sredine januara Specijalnom tužilaštvu Srbije i za nas više Tužilaštvo i Sud BiH ne postoji", rekao je Dukić novinarima u Banjaluci, nakon prijema predstavnika boračkih organizacija kod predsjednika RS.

Dukić je rekao da je RS trajna i odgovorna, naročito prema boračkoj populaciji, da je postigla stabilnost i "svakim danom sve više jača i da vjeruje da će jednog dana steći i svoju državnost".

Komentarišući kontratužbu Srbije protiv Hrvatske zbog zločina počinjenih nad Srbima u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine, koju Srbija pokreće pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu, Dukić je rekao da Hrvatska mora da odgovara za zlo koje je učinila srpskom narodu.

"Hrvatska igra perfidnu igru prema Srbiji, a sada mi je to i drago jer će se dokazati da je Hrvatska ponovo počinila zločin genocida nad srpskim narodom, likvidacijama i proterivanjem na stotine hiljada Srba iz te zemlje", rekao je Dukić.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE