• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mudžahedini prijete novim ratom

Islamisti preko sajta www.putvjernika.com prijete novim ratom u BiH nakon najava da će ova zemlja donirati oružje Avganistanu

 Mudžahedini prijete novim ratom  Izvor: MONDO


Sa internet portala www.putvjernika.com danima se upućuju poruke koje sadrže najavu novog rata u BiH povodom izjave ministra odbrane BiH Selme Cikotića da je ova zemlja spremna da donira naoružanje avganistanskim oružanim snagama, piše danas "Glas Srpske".

Cikotić je prošlog mjeseca izjavio da je BiH spremna da donira 60 haubica i 1.500 pušaka avganistanskim oružanim snagama, a osim njemu, u komentarima su učestale i prijetnje Predsjedništvu BiH i svim miroljubivim Bošnjacima.

"Ovo je jasno djelo pomaganja američkih i NATO okupatora u borbi protiv muslimana, djelo koje njegovog počinioca izvodi iz Alahove vjere. Molimo uzvišenog Alaha da te haubice i puške otpadnika Cikotića budu plijen mudžahida, kojima će oni ubijati Alahove neprijatelje iz redova američkih, NATO i avganistanskih marionetskih snaga kao i njihovih pomagača", navedeno je u tekstu na ovom portalu.

Posjetilac sajta pod nadimkom "Bošnjak" piše: "Cikotiću, završio ti, i tebi slični u BiH i Predsjedništvu, inšalah, u nekoj jami 100 metara dubokoj, prije džehenema", a posjetilac pod nadimkom Ebu Ishakmu poručuje: "Alah ih pocijepao i u majmune i svinje pretvorio".

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Mirko Okolić kaže da je emitovanje poruka mržnje i prijetnji likvidacijama skandalozno i nedopustivo.

"Neko to svjesno dopušta, a izgovor za neodgovaranje je da se ne zna odakle se to emituje. Ovdje se zna odakle se to šalje, ali to nekom odgovara", kaže Okolić.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da u Tužilaštvu "prate dešavanja na određenim internet sajtovima".

Sa istog portala na džihad i na napade na američke i izrealske ciljeve u svijetu pozivali su vođa "Al kaide" Osama bin Laden i njegov zamenik Ajman al Zavahiri. Vođa mudžahedinske zajednice u Gornjoj Maoči Nusret Imamović, za kojeg se tvrdi da stoji iza ovog portala, tvrdi da "samoubilački bombaški napadi nisu zabranjeni".

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE