• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro jednica za terorizam i korupciju

U ovoj godini biće formirana jedinica za borbu protiv terorizma, kriminala i korpucije, najavio je direktor policije RS Uroš Pena.

 Uskoro jednica za terorizam i korupciju Izvor: MONDO

Direktor Policije Republike Srpske (RS) Uroš Pena najavio je da će u toku ove godine u Policiji, u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine stečene krivičnim djelom, biti formirana jedinice za identifikaciju takve imovine, ali i za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije.

Pena je rekao da borba protiv korupcije nije samo pitanje policije, već i rada ostalih institucija u RS.

On je ocijenio je da je bezbjednosna situacija u RS na visokom nivou, što potvrđuju parametri i ocjene rezultata rada policije, te naglasio da je u oblastima kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja smanjen broj krivičnih djela, prekršaja i saobraćajnih udesa.

"U pojedinim oblastima je blago povećanje razbojničkih krađa, ali je otkrivenost tih krivičnih djela blizu 60 odsto", rekao je Pena danas u Banjaluci na koktelu koji je organizovao za predstavnike medija.

On je izrazio uvjerenje da građani RS mogu biti zadovoljni radom policije RS, napomenuvši da na bezbjednosnu situaciju utiče i ukupan ambijent u sistemu, odnosno politička situacija u izbornoj godini.

Pena je istakao da očekuje da će, bez obzira na to što je 2010. godina izborna, biti uspješna za policiju.

On je rekao da je Policija RS u protekloj godini imala uspješnu saradnju sa medijima u RS i da očekuje da ona bude nastavljena i produbljena u ovoj godini.

Pena je dodao da su mediji doprinijeli radu Policije RS, ističući da je od velikog značaja da građani RS budu obavješteni o radu policije, o bezbjednosti i načina komuniciranja građana sa policijom, a sve radi obezbjeđenja sigurnije društvene zajednice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE