• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, Orden RS ide u ruke...

Predsjednik Srpske Rajko Kuzmanović je, u okviru obilježavanja 9. januara Dana Republike i krsne slave, odlikovao 18 pojedinaca i kolektiva.

 A, Orden RS ide u ruke... Izvor: MONDO

Orden zastave RS sa zlatnim vijencem dobio je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, Orden zastave RS sa srebrnim vijencem Mješoviti holding "Elektroprivreda RS" Trebinje, dok su ordeni Njegoša prvog reda pripali Srpskom pjevačkom društvu "Srbadija" iz Bijeljine i bijeljinskoj Gimnaziji "Filip Višnjić".

Orden Njegoša drugog reda dodijeljen je Predragu Bjeloševiću, Sretenu Iliću, Ostoji Đukiću, a Orden Njegoša trećeg reda Slobodanu Jankoviću, Simi Brdaru, Miloradu Telebaku, Zoranu Dujakoviću, Vladimiru Usorcu, Milanu Rakiću i Radoslavu Saviću.

Orden krsta milosrđa dobili su Anđa Sušić i Nada Golubović, Orden zasluga za narod Vinka Savić, a Srebrnu medalju za hrabrost Saša Cvijetinović. Orden krsta milosrđa dodijeljen je danas i direktoru Republičkog zavoda za sudsku medicinu Željku Karanu, koji nije prisustvovao svečanoj dodjeli odlikovanja povodom Vidovdana ove godine.

Predsjednik RS Kuzmanović izrazio je zadovoljstvo što su, osim ličnostima iz politike, priznanja dodijeljena i privrednicima, naučnicima, te pojedincima koji su se istakli u njegovanju inovatorstva, novinarske profesije, sporta, ali i humanosti, nesebičnosti i lične hrabrosti.

"Odlikovanje koje vam dodjeljujem predstavlja čin zahvalnosti, pažnje i poštovanja, ne samo predsjednika RS već i najviših institucija i građana RS", poručio je Kuzmanović dobitnicima odlikovanja, te izrazio nadu da će djela dobitnika priznanja biti podsticaj svim građanima Srpske da žive i stvaraju u skladu sa najvišim moralnim vrijednostima.

U ime dobitnika odlikovanja, Kuzmanoviću je zahvalio predsjedavajući Savjeta ministra BiH Nikola Špirić, koji je Orden zastave RS sa zlatnim vijencem dobio za rad i izvanredne zasluge u poslijeratnom periodu, za učvršćivanje mira i međunarodne saradnje, kao i za lične rezultate i dostignuća čiji značaj ima šire razmjere i doprinosi afirmaciji RS.

Špirić je pozvao predstavnike opozicije RS na državničko ponašanje i jedinstvo sa vlasti, ističući da će to i građani znati cijeniti i nagraditi.

"Sa RS imamo sve, a bez RS i sve je ništa", poručio je Špirić. Dobitnik Ordena Njegoša trećeg reda za priznati dugogodišnji rad u novinarstvu i doprinos razvoju ove profesije, Milan Rakić rekao je da je u novinarstvu proveo 480 mjeseci i da je ovo odlikovanje nagrada svim novinarima Radio-televizije RS, na kojoj je proveo najviše godina radnog staža.

Dobitnik Srebrne medalje za hrabrost Saša Cvijetinović rekao je da je kada je ranjen imao 18 godina, koliko sada slavi RS, i izrazio nadu da će i drugi borci i njihove porodice biti odlikovani.

Uručenju odlikovanja danas su u Palati Republike prisustvovali i član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović, predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, potpredsjednik Narodne skupštine RS Nada Tešanović, predsjednik Ustavnog suda RS Mirko Zovko, ministri RS, predstavnici zakonodavne vlasti RS i BiH, te predstavnici privrednog, kulturnog i javnog života Srpske. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE