• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović zadovoljan: PDP-u više od 120 odbornika

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da je ta partija zadovoljna jer je na lokalnim izborima osvojila više od 60.000 glasova, ili više od 120 odbornika u Srpskoj, plus tri odbornička mjesta u Federaciji BiH.

Borenović je naveo da je ukupni rezultat PDP-a oko 10 odsto broja glasova na nivou Srpske što je više nego na prethodnim izborima.


Kada je riječ o mandatima za načelnike i gradonačelnike, predsjednik PDP-a je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke potvrdio da su pobijedili u Kotor Varošu, najvjerovatnije u Šekovićima, te da se u Kostajnici još može desiti preokret u korist njihovog kandidata.

"Očekivali smo pobjedu u Trebinju, međutim Trebinjci su tako odlučili", rekao je Borenović i dodao da ta stranka nema velike primjedbe na zloupotrebu političkog procesa tokom izbora.

On je naveo da je PDP-a očekivao bolji rezultat u Banjaluci, gdje će najvjerovatnije imati tri odbornika u lokalnom parlamentu.

Borenović je mišljenja da su na lokalnim izborima dominirale nacionalne teme i sve što se desilo u vezi sa osporavanjem Dana Republike.

"SNSD je najviše politički profitirao od referenduma o Danu Republike, ali bez Saveza za promjene referendum ne bi uspio", smatra Borenović.

Ocjenjujući to što je Vlada Srpske danas utvrdila tekst zakona o 9. januaru, Danu Republike, Borenović je rekao da se to sve moglo uraditi mudrije, ali da rezultati izbora očigledno ne bi bili ovakvi kakvi su.

"Bili bi drugačiji i to pokazuje kakvu je ko namjeru imao", tvrdi Borenović.

Prema njegovom mišljenju, skok na ovim izborima napravile su partije koje su zloupotrebljavale javna sredstva posredstvom direktora javnih preduzeća.

Ocjenjujući da je rezultat Saveza za promjene loš kada je riječ o zajedničkim kandidatima, Borenović je ponovio da će biti potreban otvoren razgovor i detaljna analiza rezultata stranaka tog saveza na lokalnim izborima, da bi se uvidjeli propusti.

"Mislim da su na to spremni i ostali lideri Saveza za promjene, da vidimo šta se desilo i kako da iz ovoga izvučemo pouke. PDP svoju politiku neće mijenjati", poručio je Borenović.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Zadovoljan ti, Cava kaze nije razocaran, znaci jedino ga Boske popusio. Neka neka i treba mu tako kad je glup, al zao mi SDS-a

MONDO REPORTAŽE