• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mićić nije pobjednik, ide prigovor"

Autor SRNA

"Nevjerovatno je da sa svih biračkih mjesta u Janji glasovi stignu posljednji u izbornim štabovima stranaka, i to sa velikim zakašnjenjem u odnosu na ostala biračka mjesta u Semeberiji"

Nosilac odborničke liste SNSD-a u Bijeljini Nedeljko Ćorić saopštio je da Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić nije pobjednik lokalnih izbora, te najavio da će, zbog krađe glasova i drugih manipulacija, Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" danas uputiti prigovor Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

"Riječ je o izbornoj manipulaciji i krađi, o nepravilnostima uočenim u samom procesu glasanja, a posebno prilikom prebrojavanja glasova na određenim biračkim mjestima", rekao je Ćorić novinarima.

Ćorić tvrdi da veliki problem predstavljaju biračka mjesta u Janji, "gdje je SDS u bliskom dogovoru sa SDA očigledno manipulisao i, veoma vjerovatno, lažirao izbornu volju bošnjačkog stanovništva".

"Nevjerovatno je da sa svih biračkih mjesta u Janji glasovi stignu posljednji u izbornim štabovima stranaka, i to sa velikim zakašnjenjem u odnosu na ostala biračka mjesta u Semeberiji", rekao je Ćorić.

On je ponovio da "Mićić nije pobijedio u Bijeljini, već ponovo u Janji", i to isključivo "manipulišući glasovima povratničkog stanovništva, uz podršku svojih partnera iz najjače bošnjačke stranke - SDA".

Ćorić ističe da je za Koaliciju "Bijeljina pobjeđuje" i pobjednika ovog izbornog procesa Zlatka Maksimovića neprihvatljiv ovakav odnos prema izbornoj volji birača, a posebno u Janji.

On je najavio da će o ovome, kao i o svim drugim uočenim nepravilnostima, biti više riječi na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Ćorić je napomenuo da ova koalicija nakon 98 odsto obrađenih biračkih mjesta ima većinu od 17 odbornika u Skupštini grada Bijeljina.

Prema njegovim riječima, SNSD će imati sedam, DNS, SP, PUP po tri odbornika, a SRS-"Srpska u sigurne ruke" jednog odbornika.

"Naši politički protivnici imaju ukupno 14 mandata", rekao je Ćorić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE