• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS predala listu RIK-u

"SRS je predala pobedničku listu", rekao Nikolić posle predaje liste, ističući da očekuje "žestoku kampanju"

 SRS predala listu RIK-u  Izvor: MONDO

Srpska radikalna stranka predala je u utorak uveče Republičkoj izbornoj komisiji listu sa 250 kandidata za poslanike Skupštine Srbije na izborima zakazanim za 11. maj.

Radikali su listu potvrdili sa 16.170 potpisa, prvi na listi je predsednik SRS dr Vojislav Šešelj, drugi je zamenik predsednika Tomislav Nikolić, a treći predsednik Izvršnog odbora stranke Dragan Todorović.

U zgradu republičkog parlamenta, gde je sedište RIK-a, radikali su kasnili više od 90 minuta, kako je Nikolić obrazložio novinarima - iz tehničkih razloga, jer su čekali potpunu dokumentaciju iz opština u kojima neki od kandidata imaju prebivalište.

"SRS je predala pobedničku listu", rekao je Nikolić posle predaje liste, ističući da očekuje "žestoku kampanju".

Naš cilj je da ubedimo gradjane da ćemo odgovorno voditi državu, vodeći računa o njenim granicama i o svakom gradjaninu, rekao je Nikolić, istakavši da će SRS na predstojećim izborima nastupiti pod sloganom "Srbija želi promene".

On je, odgovarajući na pitanje o svom imovnom stanju, rekao da nema uštedjevinu, biznis... ali da "ima stan, porodicu, unučad i da živi izvanredno".

Nikolić je poručio ministru Mladjanu Dinkiću da "može da istražuje poreklo imovine radikala", a da će oni to "sigurno učiniti, kada budu na vlasti".

Liste za parlamentarne izbore predali su ranije koalicija DSS - NS, koalicija "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" i Liberalno demokratska partija.

Radikali su predaju izborne liste prvobitno zakazali za 15 sati, ali je dolazak u Skupštinu Srbije nešto kasnije odložen za 18 sati.

Delegacija radikala nije se pojavila u zakazano vreme već su u Skupštinu Srbije stigli sa više od sat i po zakašnjenja.

Prvih sat vremena novinarima se nije obratio niko iz poslaničkog kluba radikala, a oko 19 sati poslanik Nemanja Šarović je rekao da delegacija kasni zbog gužve u saobraćaju.

Jedan broj novinara, snimatelja i fotoreportera napustio je Skupštinu Srbije nezadovoljan zbog kašnjenja delegacije radikala, dok su predstavnici pojedinih redakcija nastavili da čekaju u hodniku.

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 11. maja.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE