• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medunjanin negirao optužbe

Bosanac uhapšen u SAD zbog planiranja bobaškog napada, pred sudom odbacio sve optužbe.

 Medunjanin negirao optužbe Izvor: MONDO

Američki državljan Adis Medunjanin (25), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji je uhapšen u Njujorku u okviru istrage o planiranju bombaškog napada u tom gradu u septembru prošle godine, izveden je pred sud gdje je negirao sve optužbe.

Medunjanin je uhapšen poslije policijske potjere koja je okončana pošto je, bježeći kolima, doživio udes na jednom njujorškom mostu.

Optužen je da je učestvovao u zavjeri za izvršenje ubistva, u jednoj stranoj zemlji, Pakistanu, kao i da je prošao vojnu obuku Al Kaide, prenio je Rojters.

Zarein Ahmedzaj (24), porijeklom iz Avganistana, koji je uhapšen u petak, zajedno sa Medunjaninom, izjasnio se da nije kriv za davanje lažnih izjava Federalnom istražnom birou (FBI).

Medunjanin i Ahmedzaj pohadjali su srednju školu u Njujorku sa Nadžibulahom Zazijem (24), porijeklom iz Avganistana, koji je uhapšen u septembru zbog planiranja bombaškog napada u Njujorku na godišnjicu terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.

Istražitelji tvrde da su trojica optuženih putovali zajedno u Pakistan 2008, gdje su prošli obuku u jednom od kampova Al Kaide.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE