• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: BiH nema svoju imovinu!

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je eći da BiH nema svoju imovinu, već da ona pripada entitetima.

 Dodik: BiH nema svoju imovinu! Izvor: MONDO

"BiH nije imala svoju imovinu, ona je nastala Dejtonskim mirovnim sporazumom koji je rekao da imovina zatečena na području entiteta pripada njima", rekao je Dodik Srni i dodao da BiH Dejtonom nije ni predviđena kao vlasnik bilo kakve imovine.

Prema njegovim riječima, odjednom se pojavila priča da BiH treba da ima neku imovinu i onda su nastale spekulacije o tome, što je bilo sasvim nepotrebno. "Nepotrebno je bilo i nametanje zakona Pedija Ešdauna, a čak je i on priznao legitimitet imovine na prostoru RS time što je zabranio raspolaganje njenom imovinom, dok se to pitanje ne riješi", istakao je Dodik.

On je napomenuo da vlasti u RS još izučavaju popis imovine koji je napravio OHR, da imaju jasnu poziciju o tom pitanju i da će predložiti neka rješenja, jer je konačno vrijeme da to bude riješeno.
 "Prihvatamo da sa vlastima Federacije i BiH utvrdimo sporazum koji će biti osnov za knjiženje te imovine. Bez obzira šte se sada nalazilo u tom spisku, a svašta ima, očigledno je da je status određene imovine već regulisan i ne bi trebalo da bude sporan", naglasio je premijer RS.

 Prema Dodikovim riječima, politički predstavnici Bošnjaka počeli su da prave opstrukcije o pitanju imovine jer je jedino ono preostalo do zatvaranja OHR-a, što oni ne žele.  Visoki predstavnik Valentin Incko objavio je 22. decembra da je OHR-ov tim za popis državne imovine popisao ukupno 1 000 jedinica, od kojih je 979 u BiH, a 21 u sedam država izvan BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE