• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšić (ne)službeno u Njemačkoj

Posjeta Komšića Njemačkoj nije službena, a o njoj se nije izjašnjavalo ni na jednoj sjednici, niti postoji platforma, potvrđeno u Predsjedništvu.

 Komšić (ne)službeno u Njemačkoj Izvor: MONDO

"Članovi Predsjedništva mogu iću u radne i neslužbene posjete. Ova posjeta je jedna od takvih, jer na sjednici Predsjedništva BiH nije usvojena ni platforma, niti je utvrđeno ko su članovi delegacije", rekao je Đorđe Latinović, savjetnik za informisanje člana Predsjedništva iz RS Nebojše Radmanovića.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić je sa 11 članova delegacije otputovao u Njemačku, a prije toga svi su boravili na Bledu u Sloveniji gdje će svratiti i u povratku, pišu "Nezavisne novine " i ističu da u Predsjedništvu BiH nije bilo moguće saznati koliko će poreske obveznike koštati ova posjeta.

Mnogobrojna delegacija BiH otputovala je 10. januara službenim vozilima Predsjedništva, a tu noć proveli su na Bledu u hotelu "Ribno", gdje je zakupljen apartman za Komšića, te devet jednokrevetnih soba za članove delegacije i prateće osoblje kao i dvije jednokrvetne sobe za osoblje Sekretarijata Predsjedništva BiH, pišu danas "Nezavisne novine".

U Komšićevoj delegaciji su, osim njegovih savjetnika i pratilaca, i Sven Alkalaj, ministar inostranih poslova BiH, i njegov šef kabineta Edina Merdan, te pratilac šefa diplomatije BiH.
Delegaciji BiH se o trošku države u Berlinu pridružila i ekipa Federalne televizije (FTV), pa su iznajmljene još dvije jednokrevetne sobe u Berlinu za novinarku i snimatelja ovog javnog servisa.

Komšić je prije susreta sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa svojim savjetnikom Nerkezom Arifhodžićem otputovao sa Bleda i do Klagenfurta, a potom do Berlina, ali ovoga puta redovnom avio-linijom.

Zbog odluke da se dio delegacije BiH malo koristi i avio-prevozom, jedan vozač i jedan pratilac dobili su priliku da ostanu na Bledu od 10. do 14. januara pa im je uredno rezervisan smještaj.

Za potrebe delegacije BiH koristi se pet vozila, a dva su ostala na Bledu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE