• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jočić lečenje nastavlja u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić vraća se na lični zahtev sledeće nedelje sa lečenja iz švajcarske klinike "Barglist" u Beograd.

 Jočić lečenje nastavlja u Srbiji Izvor: MONDO

"Večernje novosti" su objavile da je pre ove odluke procenjeno da ministar nigde neće imati tretman kakav ima u Srbiji.

Odluku o povratku ministra Jočića na lečenje u zemlju potvrdio je načelnik Spinalnog centra Specijalne ortopedsko-hiruške bolnice "Banjica" Zdeslav Milinković koji ga je operisao posle teške saobraćajne nesreće 25. januara u kojoj mu je povređena kičma.

"Jočić je u 'Bargelistu' na uobičajenim merama fizikalne terapije i ne zna se zašto u program njegovog oporavka nije uključena robotizovana terapeutska mašina 'lokomat", zbog koje je on prvenstveno otišao u Švajcarsku, kazao je profesor Milinković i dodao da je napravljen "plan Jočićevog oporavka ovde".

"Lokomat" je mašina koja specijalnim tegovima izdiže pacijenta iznad trake za hodanje, a senzori na nogama i rukama određuju pritisak na površinu i pomažu pacijentu da simulura pokrete.

Milinković je kazao da oporavak Jočića kome je u nesreći polomljen peti vratni pršljen ide dobrim tokom i da ima znakova poboljšanja.

"Novosti" još pišu da je zvanični konzilijum za praćenje zdravstvenog stanja povređenog ministra koji je formirala Vlada Srbije procenio "da on nigde neće imati tretman kao ovde". List navodi reči profesora Milinkovića "da nije bio priče" o nastavku Jočićevog lečcenja u Rusiji.

Prema navodima lista, ministra i njegovu pratnju u kojoj su lekar, supruga i obezbeđenje, u utorak ili sredu iz Švajcarske će prevesti vladin "falkon" kojim je i odleteo u Cirih.

Iz bezbednosnih razloga se ne navodi gde će lečenje biti nastavljeno, a list pominje specijalizovane centre u Sokobanjskoj u Beogradu, u Slankamenu, Koviljači i Kanjiži.

Ministar unutrašnjih polova Srbije Dragan Jočić povređen je u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš kod Velike Plane u noći između 25. i 26. januara. Istraga još nije saopštila uzroke nesreće.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE