• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policijski pretres BN televizije

Televizija BN prekinula emitovanje programa nakon što su, po nalogu Okružnog tužilaštva, policajci i inspektori počeli pretres objekta u Bijeljini.

 Policijski pretres BN televizije Izvor: MONDO
U saopštenju policije  kao razlog za akciju navedena je sumnja na utaju poreza.

"Prijavu protiv BN televizije za utaju poreza i zloupotrebu službenog položaja podnijela su fizička osobe decembra prošle godine", saznaje Srna u Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

Portparol tužilaštva Danka Prodanović nije precizirala o kojoj se sumi novca radi ni na koji se vremenski period odnosi prijava za utaju poreza.

Prema riječima portparola, cilj akcije je izuzimanje dokumetacije koja bi mogla biti dokaz u postupku za počinjena krivična djela.

Direktor televizije Vlado Trišić izjavio je da su novinari onemogućeni da rade dok dvadesetak policajaca i inspektora izuzimaju poslovnu dokumentaciju kuće.

Televizija BN najoštrije osuđuje upad policije u zgradu ove medijske kuće, koji je izvršen po nalogu Okružnog tužilaštva iz Bijeljine, i traži da nadležne institucije objasne na osnovu kojih se to saznanja vrši pretres, te da javnosti saopšte rezultate istrage.

"Ovim putem želimo da informišemo javnost da BN TV nema ništa protiv rada nadležnih institucija, ali da ne može da pristane na ponižavajući odnos, koji ne možemo okvalifikovati nikako drugačije nego kao pritisak na rad naše televizije, koji traje već duže vrijeme, i kao realizaciju prijetnji koje su nam upućivane sa više adresa, što takođe traje duže vrijeme", navodi se u saopštenju BN TV.

Ova televizija poziva nadležne institucije "da objasne javnosti zašto je bilo potrebno da policija upada u zgradu BN TV u 6.00 časova i pritom uznemirava njene radnike kao da je riječ o kriminalnoj grupi, a ne ljudima koji profesionalno obavljaju svoj posao".

BN TV ističe da je sav njen rad, kako profesionalni, tako i finansijsko poslovanje, dostupan svim nadležnim institucijama, koje su, kako se navodi, nebrojeno puta do sada kontrolisale poslovanje BN TV i pri tom nisu našle ništa sporno.

"Kao legalisti još jednom ponavljamo da BN TV podržava rad svih institucija sistema, ali se pitamo da li se to postojanje pravne države dokazuje treniranjem strogoće nad određenim medijima, dok nebrojeni kriminalci, koji su opljačkali državnu imovinu, slobodno šetaju i uživaju zaštitu državnih institucija", kaže se u saopštenju.

BN TV, prije podne, dva časa nije emitovala program, protestujući na taj način zbog policijske akcije u zgaradi ove medijske kuće.

Televizija BN postoji 12 godina i emituje cjelodnevni program na tri programa, zemaljski za područje BiH, satelitski za svijet i poseban muzički kanal.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE