• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: BiH bez važnijih reformi

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je u Madridu da u BiH u posljednje tri godine nije sprovedena ni jedna važnija odluka.

 Incko: BiH bez važnijih reformi Izvor: MONDO

Na sastanku političkih direktora zemalja EU Incko je izjavio da zbog nedostatka političkog konsenzusa u posljednje tri godine nije donesena ili provedena nijedna jedina važna reforma koja bi BiH učinila funkcionalnijom državom.

Incko je istakao da bi za BiH predstavljalo dodatni i značajan faktor stabilizacije ako zemlja napravi dalji napredak u pogledu zahtjeva za članstvom u NATO-u, ali da taj napredak dosta zavisi od toga da li političko rukovodstvo u BiH prihvata pozitivan i praktičan pristup.

Iako su preduzeti neki pozitivni koraci - naročito brze i efikasne mjere na ispunjavanju zahtjeva za bezvizni režim, koje su provedene za samo nekoliko mjeseci nakon godina kašnjenja zbog političke opstrukcije - Incko je upozorio da je nedostatak političkog konsenzusa značio da nijedna jedina važna reforma, koja bi BiH učinila funkcionalnijom državom, nije donesena ili provedena u posljednje tri godine, saopšteno je iz OHR-a.

Incko je učestavovao u Madridu na sastanku političkih direktora zemalja EU radi podrške obnovljenim naporima EU i međunarodne zajednice da se otkloni politički zastoj u BiH i zemlja vrati na put ka punoj integraciji u evroatlantske strukture.

Na sastanku svih političkih direktora EU, Incko je dao otvorenu analizu napretka i zastoja u BiH u posljednje tri godine, navodi se u saopštenju. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE