• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: Javne tajne izlaze na vidjelo

Autor SRNA

Ministar MUP-a Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da određene "javne tajne" počinju da izlaze na vidjelo i da je na Tužilaštvu BiH da odluči da li u svjedočenju lidera SBB-a Fahrudina Radončića ima osnova za dalja procesuiranja.

"Očigledno da se otkrivaju određeni detalji o kojima smo ranije u Republici Srpskoj pričali, kako i na koji način je dolazilo do određenih ubistava u toku i poslije rata koja još nisu otkrivena u Federaciji BiH", rekao je Lukač novinarima u Trnu kod Laktaša.


On je istakao da je slično i sa slučajem "Markale" o kojem su uvijek postojala suprotna mišljenja u vezi sa tim odakle je došla granata.

"Bilo ko da je to izazvao treba da odgovara, ali treba da budu utvrđene sve činjenice, da se zna ko je napravio nešto tako i masakrirao ljude da bi ostvario političke ciljeve", ocijenio je Lukač.

On je naglasio da postoje ljudi koji znaju istinu, te da su neki već počeli da je iznose, poput Radončića.

"On je rekao da je na sudu bio obavezan da priča istinu, bez obzira na političke posljedice. To je korektno od njega kao političara i čovjeka koji na sudu pod zakletvom mora da govori istinu", zaključio je Lukač.

Radončić je, kao svjedok Tužilaštva u slučaju "Naser Keljmendi" pred Osnovnim sudom u Prištini, izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna "bošnjačka državna mafija da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava" i da je u javnosti postojala verzija da Delalić traži milione maraka od SDA zato što je po njenom nalogu ubio srpskog svata.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE