• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica kandidat za predsjednika Republike?

Autor mondo.ba

Član Predsjedništva SDS-a Milovan Cicko Bjelica u današnjoj dnevnoj štampi praktično je najavio kandidaturu novog lidera te stranke za predsjednika Republike Srpske na izborima 2018. godine.

Bjelica je u izjavi za današnje izdanje „Euroblica“, komentarišući poziv za sastanak koji je predsjednik Srpske Milorad Dodik uputio Govedarici, rekao: „Mislim da treba da razgovaraju sadašnji i budući predsjednik RS“.

Ovo je prvi put da neko iz SDS-a, bilo posredno, bilo neposredno, govori o planovima za naredni izborni ciklus. Bjelicina izjava ne otkriva mnogo, ali nagovještava određeno raspoloženje u SDS-u prema kojem bi lider partije trebalo da bude kandidat za predsjednika Republike na narednim izborima.

Imajući u vidu potpuno jedinstvo u stranci, koje se manifestovalo i prilikom izbora Govedarice za predsjednika, ne treba isključiti mogućnost da Bjelicin stav dijeli i ostatak rukovodstva stranke.

Podsjetimo, donedavni lider SDS-a Mladen Bosić odbijao je da se kandiduje za funkcije predsjednika ili člana Predsjedništva BiH, dok je bio na čelu partije. On je bio kandidat za srpskog člana Predsjedništva 2006. godine, ali je u tu trku ušao sa pozicije zamjenika predsjednika SDS-a. Nakon stupanja na novu poziciju, Bosić nije želio da se kandiduje, što je nailazilo na kritike dijela članstva SDS-a, a bilo je i komentara da se on jednostavno plaši da izađe na crtu Miloradu Dodiku koji je bio kandidat SNSD-a za predsjednika i 2010. i 2014. godine.

Ako je suditi po Bjelicinoj izjavi, Govedarica bi praksu da lider SDS-a ne ulazi u trku za najvažnije funkcije mogao da prekine, a na ruku mu ide i činjenica da bi, ako se kandiduje za predsjednika, imao mnogo lakši posao, jer Milorad Dodik nema pravo da se ponovo kandiduje.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Mislim da nema smisla. Boric je sad slobodan a eto i Dodik se ne moze kandidovati, zato kad ce ako ne sad. Vukota je mlad nek se malo strpi. A bogme i Ogi mozda i ö jos jednom proba, sto da ne.

MONDO REPORTAŽE