• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši radnik prijavio BN televiziju

Prijavu protiv BN televizije za utaju poreza i zloupotrebu službenog položaja podnio je bivši radnik ove medijske kuće Milorad Lazić.

 Bivši radnik prijavio BN televiziju   Izvor: MONDO

"Policiji sam predao obimnu dokumentaciju o nezakonitom poslovanju BN televizije, utaji poreza i nesavjesnom poslovanju zbog neraščišćenih finansijskih računa sa vlasnikom Vladom Trišićem vezanim za nabavku opreme za televiziju", naveo je Lazić u saopštenju za medije.

On tvrdi da su mnogi mediji u protekla tri dana iznijeli niz neistina u vezi sa informacijama o policijskom uviđaju u RTV BN u Bijeljini, predstavljajući Trišića kao "borca za novinarsku istinu".

"Iza svega što se dešavalo u BN-u ne stoje nikakvi pritisci vlasti niti bilo koga drugog, niti je riječ o pritiscima na slobodno novinarstvo", navodi Lazić ukazujući na ishitrene reakcije nekih stranaka, nevladinih organizacija, udruženja i pojedinaca.

On je izdvojio reagovanje Transparensi internešenela BiH "koji se navodno bore protiv korupcije i kriminala, a koji su samo sat-dva nakon policijskog uviđaja izdali saopštenje podrške BN-u, ne sačekavši da se zvanično upoznaju sa činjenicama".

Lazić tvrdi da posjeduje dokumentaciju o kompromitujućem poslovanju BN-a i upozorava da će, ukoliko zbog prijave i dokumentacije koju je predao policiji, bude imao bilo kakvih prijetnji, pritisaka ili neprijatnosti, odgovoranim smatrati vlasnika ove medijske kuće Vladu Trišića.

Tokom nedavnog pretresa poslovnih prostorija Televizije BN u Bijeljini, između ostalog, izuzeta je dokumentacija za koju se sumnja da nije evidentirana u knjizi blagajne, navodi se u saopštenju iz kabineta direktora Policije Republike Srpske (RS) Uroša Pene i ističe da se policija tokom akcije pridržavala profesionalnih standarda i uobičajnih procedura, te da nije onemogućila emitovanje programa ove medijske kuće.

"Tokom pretresa oduzeta je i blagajnička dokumentacija, devet blokova priznanica o naplati usluga reklamiranja, nalozi za emitovanje reklama, te ručno vođenje evidencije o naplatama", precizira se u saopštenju.

Iz policije ističu da su za sve izuzete predmete izdate potvrde o privremenom oduzimanju, te da je pretres 13. januara izvršen u skladu sa naredbom Osnovnog suda u Bijeljini.

U saopštenju se navodi da su tog dana u 6. 55 časova pripadnici policije u dva civilna neoznačena vozila stigli ispred zgrade Televizije BN i pozvali vlasnika RTV BN i nakon njegovog dolaska izvršili pretres dvije poslovne prostorije.

"Pretres je izvršilo sedam pripadnika policije i to četiri inspektora privrednog kriminaliteta, dva pripadnika uniformisane policije, jedan kriminalistički tehničar, te jedan državni službenik. Pretres je trajao do 12.20", navedeno je u saopštenju.
Na osnovu izjave i priloženih dokaza poznatog lica, u kojima je navedeno da su pravno lice RTV BN i jedno fizičko lice počinili krivična djela utaje poreza i doprinosa i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, Policija RS obavijestila Okružno tužilaštvo u Bijeljini koje je uputilo zahtjev za izdavanje naredbe za pretres Osnovnom sudu u ovom gradu.

Osnovni sud je 12. januara izdao naredbu pripadnicima Policije RS za pretres poslovnih prostorija pravnog lica RTV BN.

"O daljem toku istrage policija nije nadležna davati informacije, već će sve ostale potrebne podatke saopštiti Okružno tužilaštvo u Bijeljini", navedeno je u saopštenju.

Pripadnici CJB Bijeljina pretresli su u srijedu, 13. januara, po nalogu Okružnog tužilaštva poslovnu zgradu BN televizije, a cilj akcije bio je izuzimanje dokumentacije koja bi mogla biti dokaz u postupku za počinjena krivična djela.

Direktor BN televizije Vlado Trišić odbacio je u petak tvrdnje da je tokom policijskog pretresa ove medijske kuće 13. januara pronađen i oduzet bilo kakav novac.

"Sa gnušanjem odbacujemo podmetanja da je tokom pretresa pronađen i oduzet bilo kakav novac", rekao je Trišić Srni povodom spekulacija da je policija tokom pretresa pronašla oko 170.000 KM u gotovini.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE