• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo zaplenjeni lekovi za Kosovo

Lekovi za zdravstvene ustanove u opštini Lipljan zadržani su već nekoliko dana na terminalu UNMIK carine.

 Ponovo zaplenjeni lekovi za Kosovo Izvor: MONDO

Lekovi za zdravstvene ustanove u opštini Lipljan zadržani su već nekoliko dana na terminalu UNMIK carine u južnom delu Kosovske Mitrovice, potvrdio je portparol UNMIK carine Adriatik Staviljeci.

Zaplenjena je veća količina lekova u vrednost od 1,7 miliona dinara, namenjena za ambulante u Dobrotinu i Gušterici, u opštini Lipljan, javio je KIM radio u Čaglavici.

Staviljeci je rekao da za lekove koji su konfiskovani ne postoji validna dokumentacija, odnosno da nedostaje sertifikat za uvoz lekova koji izdaje kosovska Agencija za promet lekovima.

On je naglasio da će lekovi i jedno sanitetsko vozilo koje je zaplenjeno biti oslobođeni samo kada to bude odobrilo kosovsko Ministarstvo zdralja.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković izjavila je da je "suština ovoga pritisak na bolesne ljude po enklavama, jer UNMIK carina po drugi put ne dozvoljava preuzimanje pošiljke lekova".

"Imamo pritisak koji destabilizuje Srbe, Rome, Gorance, Hrvate, pa i Albance koji se leče u našim ustanovama", rekla je Trajkovićeva, dodajući da je ovo "još jedan pokušaj izazivanja humanitarne katastrofe".

UNMIK carina je i 3. marta zaplenila kontingent lekova, medicinske opreme i sanitetskog materijala, namenjen za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu, koji je tek nakon deset dana, kada je situacija postala alarmantna, uz posredovanje Svetske zdravstvene organizacije stigao u srpske sredine.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE