• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica za aferu "Reket SDP-a"?

Tužilaštvo BiH privodi kraju istragu i do kraja ovog mjeseca će podići optužnicu u aferi "Reket SDP-a", saznaje "Dnevni avaz".

 Optužnica za aferu "Reket SDP-a"? Izvor: MONDO

Prema neslužbenim izvorima "Avaza", tužilac Dubravko Čampara uspio je do sada da kompletira najveći dio istrage, a među dokazima su i tajni snimci razgovora aktera afere, kao i brojni drugi dokazi sakupljeni u čak pet kartonskih kutija.

Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu protiv načelnika sarajevske opštine Novi grad, potpredsjednika SDP-a Damira Hadžića i vlasnika kompanije "Butmir" Seje Hasibovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, odnosno primanje dara i drugih oblika koristi.

Oni se terete da su od predsjednika Uprave "ASA Holding" Nihada Imamovića pokušali uzeti prvo 3,5 miliona, a onda 2,2 miliona KM na ime mita za usvajanje Regulacionog plana "Alpašin most 7. ", neophodnog za izgradnju zgrade u naselju Otoka, investicije vrijedne 350 miliona KM.

Prema istom izvoru, Tužilaštvo BiH je već proširilo istragu u ovom slučaju i optužnica bi eventualno mogla obuhvatati još lica.

"Dnevni avaz" piše da bi optužnica mogla obuhvatiti i gradonačelnika Sarajeva Aliju Behmena, potpredjednika Kantonalnog odbora SDP-a Marina Ivaniševića i još jedno lice čiji se identitet za sada krije. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE