• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Ćulum novi načelnik CJB Banjaluka

Dosadašnji šef krim-policije u Centru javne bezbjednosti Banjaluka Darko Ćulum zamijeniće Zorana Stanišljevića na mjestu načelnika ovog centra.

 Darko Ćulum novi načelnik CJB Banjaluka  Izvor: MONDO

Darko Ćulum, dosadašnji šef Sektora krim-policije u Centru javne bezbjednosti Banjaluka (CJB), u ponedjeljak će i formalno biti imenovan za načelnika ovog centra, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo.

"Činjenica da na mjesto načelnika CJB dolazi čovjek iz miljea krim policije govori o našim prioriotetima u radu i onome što na neki način želimo da postaknemo i da posebno radimo, a to je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", objasnio je ministar Čađo, dodavši da Ćulum 22 godine radi u policiji.

Prema njegovim riječima, od novog načelnika CJB očekuje se da na veoma odgovoran način prihvati taj posao i u kratkom vremenu formira dobar tim ljudi na koje može da računa i za koje je siguran da mogu odgovorite zadacima.

"Očekujemo da povuče neophodne mjere koje će proizvesti ono što mi apsolutno očekujemo, a to su rezultati", istakao je Čađo gostujući u programu RTRS.

Govoreći o razlozima za smjenu dosadašnjeg načelnika banjalučkog CJB Zorana Stanišljevića, Čađo je rekao da je kraj godine vrijeme kada se rade analize i svode računi za sve ono što je rađeno u prethodnoj godini i kada se povlače određeni potezi s ciljem da naredna godina bude bolja i uspješnija.

"U tom kontekstu su vođeni razgovori, ne samo ovih dana već i ranije, i svima je poznato i potpuno jasno da su rezultati rada ključni element za procjenu bilo čijeg angažmana i učešća koji mi u MUP i policiji želimo da imamo. Ključni element za valorizaciju rada uvijek je bio rezultat", naglasio je Čađo.

Istina je, kaže ministar policije Srpske, da je banjalučki CJB najveći u RS i da je njegova problematika najsloženija, ali je istina i da su njegovi rezultati mjereni sa drugima donekle slabiji.

On je naglasio da je Stanišljević vrlo odgovorno i korektno obavljao svoj posao i da je vrlo pošten policajac, kao i da na njega i njegov rad na drugim i sličnim poslovima MUP-a ubudućnosti svakako računa.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE