• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogući protesti zbog rezolucije o Srebrenici

Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS organizovaće mirne proteste pred Konzulatom Srbije u Banjaluci.

 Mogući protesti zbog rezolucije o Srebrenici Izvor: MONDO

Ovo će se desiti ukoliko u parlament Srbije bude upućena inicijativa predsjednika Srbije Borisa Tadića o usvajanju rezolucije o osudi genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, rekao je danas Srni predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović.

Mitrović je naveo da će protesti biti organizovani na prijedlog opštinskih organizacija porodica poginulih i nestalih iz RS regije Podrinje, odnosno Srebrenice i Bratunca koje su iskazale veliko nezadovoljstvo najavom o usvajanju takve rezolucije u Skupštini Srbije.

On je rekao da će Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila uputiti poziv svim patriotskim nevladinim oprganizacijama u RS da se pridruže mirnim protestima.

Inicijativa predsjednika Tadića da srpski parlament usvoji rezoluciju o Srebrenici naišla je na podršku među strankama u Srbiji, ali preovlađuje mišljenje da svi ratni zločini moraju biti osuđeni i da ne treba izdvojiti samo jedan događaj i razdvajati žrtve.

Rukovodstvo RS ocijenilo je da Srbija ima pravo da donese rezoluciju o Srebrenici, ali da nije dobro, niti korektno da se favorizuje samo jedan događaj, jer je zločina i stradanja u BiH bilo na svim stranama.

Tadić je, objašnjavajući svoju inicijativu, rekao da treba da budu usvojene dvije rezolucije - o Srebrenici i o zločinima nad Srbima, navodeći da "to pitanje nije ni stranačko, ni političko, već vrijednosno i moralno" i da samo takvom politikom Srbija može braniti pravo na sjećanje i na srpske žrtve. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE