• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo suđenje Marku Miloševiću

U Opštinskom sudu u Požarevcu počelo suđenje Marku Miloševiću po tužbi trojice Otporaša za nanošenje teških telesnih povreda.

 Počelo suđenje Marku Miloševiću Izvor: MONDO

Sinu nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića sudi se u odsustvu.

Milošević nije dostupan državnim organima, a prema informaciji Ministarstva pravde u Rusiji ima izbeglički status.

Postupak protiv Miloševića spojen je sa predmetom koji se vodi za tuču u centru Požarevca 2000. godine u kojem se međusobno tuže četvorica njegovih saradnika i članovi Otpora koji tvrde da je u njihovom prebijanju učestvovao i sam Milošević.

U tom sudskom postupku, koji traje sedam godina, do sada je iskaz dalo oko 20 svedoka.

Dva svedoka koja su saslušana u sredu, svoj iskaz su sveli na to da su bili u blizini mesta incidenta pre osam godina, ali da ništa osim gužve nisu videli.

Advokat "otporaša" Dušan Cvejić rekao je da su prema tvrdnjama njegovih klijenata, ali i pojedinih do sada saslušanih svedoka, oni ranije detaljno opisali incident, zbog čega se stiče utisak da su "sud uskratili za svoj iskaz".

"Pretpostavljam da se radi o strahu, a ne o pritisku. Međutim, stiče se utisak da ne žele da kažu sve ono što su videli. Nažalost, očigledno je da više nema svedoka koji su spremni i dovoljno hrabri da svedoče. Ljudi i dalje žive u strahu. Očigledno da se to nije promenilo za osam godina", rekao je Cvejić.

Suđenje će biti nastavljeno 9. aprila, kada bi trebalo da se pojave svedoci Aleksandar Karamarković i Vladimir Eminović, koji je u dosadašnjem toku postupka već dao iskaz.

Eminović, rođak jednog od članova Otpora Nebojše Sokolovića, sredinom prošle godine je pred sudom rekao da se u tuču umešala osoba za koje je kasnije saznao da je Marko Milošević, koji je, između ostalog, revolverom udarao Sokolovića u lice.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE