• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS RS i SDS 1990 zajedno na izborima

Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima potpisali čelnici Srpske radikalne stranke RS i Srpske demokratske stranke 1990 - izvorne.

 SRS RS i SDS 1990 zajedno na izborima Izvor: MONDO

Predsjednik SRS RS Milanko Mihajlica rekao je da je  čin posljedica bliskosti političkih ideja i programskih ideologija dviju stranaka.

"Odgovor je ovo svima onima koji misle da SRS RS zbog eventualnog podizanja izbornog cenzusa sa tri na pet odsto neće ući u parlamente RS i BiH na opštim izborima ove godine", rekao je Mihajlica na konferenciji za novinare u Banjaluci i najavio da će sličan sporazum biti postignut sa još nekim strankama ne navodeći s kojim.

Prema njegovim riječima, nema nijednog razloga da današnji čin predstavlja problem u saradnji SRS RS i SDS i ne treba sumnjati da će opozicija imati zajedničke kandidate za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

 "Razgovori će biti intenzivirani nakon izbora u Bileći. Podrazumijeva se da će SDS, kao najveća opoziciona stranka, voditi te aktivnosti i prednjačiti u tom poslu", rekao je Mihajlica.

Generalni sekretar SDS 1990 - izvorne Miladin Vukčević izrazio je nadu da će današnji čin vremenom dovesti do integrisanja dviju stranaka pod kišobran SRS RS, budući da je SRS RS, kako je rekao, pravi nastavljač politike SDS-a iz ranih devedestih godina prošlog vijeka. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE