• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gregorijan odlazi iz BiH?

Prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan odlazi iz BiH, a u Vašingtonu je pokrenut proces za nalaženje njegovog nasljednika, saznaje "Avaz".

 Gregorijan odlazi iz BiH? Izvor: MONDO

Listu je iz dva nezavisna izvora potvrđeno da je u Vašingtonu nedavno odlučeno da se Gregorijan povuče iz BiH i da u ovom trenutku ne postoji nijedno ime njegovog nasljednika, jer procedura zamjene diplomate traje mjesecima.

Gregorijan je još ranije iskazao želju da ode iz BiH, ali njegova ambicija bila je neko ambasadorsko mjesto na području Balkana ili bilo gdje u svijetu. Međutim, prilikom nekih ranijih "testiranja" te ideje, rečeno mu je da je za njega prerano da bude postavljen za ambasadora te da prethodno treba nekoliko godina provesti unutar Stejt departmenta, navodi isti izvor.

Takav odgovor, navodno, nije obradovao Gregorijana, koji je između opcije da postane činovnik unutar zidina Stejt dipartmenta ili ostane visoki diplomata u BiH, izabrao ovo drugo. Gregorijan je u BiH, s kraćim prekidima, od 1996. godine, kada su SAD pokrenule program "Opremi i obuči".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE