• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretresi i hapšenja zbog zločina u Drvaru

Pripadnici Sipe su, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili Ratka Dronjka (1962) i Dragana Rodića (1963), koji se terete za ratne zločine u Drvaru.

 Pretresi i hapšenja zbog zločina u Drvaru Izvor: MONDO

Dronjak i Rodić uhapšeni su u Laktašima, odnosno Drvaru", potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić. Osumnjičeni će biti predati nadležnim institucijama i saslušani tokom dana.

Ratko Dronjak, komandant logora Kamenica kod Drvara i Dragan Rodić koji je bio stražar u tom logoru, terete se za ubistva najmanje 50 civila, zarobljenika Armije BiH i HVO-a, kao i za nečovječno postupanje prema zatvorenicima, nanošenje tjelesnih povreda, maltretiranje i ponižavanje u periodu od 1992. do 1995. godine.

Načelnik uprave kriminalističke policije MUP-a RS Gojko Vasić rekao je Srni da su pripadnici MUP-a RS asistirali pripadnicima Sipe prilikom hapšenja Rodića i Dronjka.
"Odredili smo policijske patrole da prisustvuju licu mjesta i tehničare da dokumentuju zapisnike prilikom pretresa stanova ovih osoba", rekao je Vasić.

On je dodao da je Sipa prije nekoliko dana obavijestila MUP RS o ovom slučaju.

"Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su nakon pretresa više stambenih i drugih objekata na području Banjaluke, Laktaša i Drvara oduzeli obimnu dokumentaciju koja ukazuje na određene događaje u ratnom periodu na području Drvara", potvrdila je Srni portparol Sipe Željka Kujundžija.
Dokumentacija  će biti predata Sudu BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE