• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pritvor zbog genocida u Srebrenici

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Neđi Ikoniću, osumnjičenom za genocid u Srebrenici 1995. godine.

 Pritvor zbog genocida u Srebrenici Izvor: MONDO

Sud je saopštio da je odredio pritvor smatrajući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog i da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu, ometao krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike. Pritvor, koji može trajati do 20. februara, određen je u vanrednim okolnostima, jer se riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegovu posljedicu.

Američke vlasti izručile su Ikonića u BiH u srijedu, 20. januara. Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su ga po naredbi Tužilaštva BiH na sarajevskom aerodromu, a u akciji hapšenja učestvovali su i službenici Granične policije BiH.

Ikonić se tereti da je kao komandant 2. čete Specijalne brigade policije "Jahorina" MUP-a Republike Srpske učestvovao u krivičnom djelu genocida.

Hapšenje Ikonića povratak je u slučaj koji je započeo krajem 2006, kada je zbog davanja lažnih imigracionih podataka širom Amerike uhapšeno oko 40 Srba. Neki su zbog toga osuđeni i čekaju deportaciju, a neki oslobođeni. Ikonić je tada uhapšen prvi put, poslije čega je pušten na slobodu uz kauciju.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE