• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tišina" u Bileći

U Bileći u ponoć počinje izborna tišina uoči prijevremenih izbora za načelnika opštine, koji će biti održani u nedjelju, 24. januara.

 "Tišina" u Bileći Izvor: MONDO

Na dan izbora oko 10 000 građana Bileće moći će da glasa na 27 redovnih birališta, a biće angažovana i dva mobilna tima.

Biračka mjesta biće otovrena od 7.00 do 19.00 časova.

Građani ove opštine biraće između kandidata SNSD-a Blaža Vujovića i Dragana Babića, kandidata koalicije "Zajedno za Bileću", koju čine Srpska radikalna stranka RS, Partija demokratskog progresa i Srpska demokratska stranka.

Zbog smrti načelnika opštine Bileća Slavka Bekana CIK je 18. novembra 2008. godine u skladu sa zakonom utvrdila prestanak mandata i donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbora.

Izborna kampanja na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bileća protekla je dobro i Centralna izborna komisija (CIK) BiH nema saznanja da je bilo problema, jer sve do sada teče u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH, izjavila je danas Srni generalni sekretar CIK-a Božica Ban.

Generalni sekretar CIK-a je izrazila nadu da će se politički subjekti koji učestvuju u ovim izborima pridržavati zakona.

"Jedino što imaju manjih problema jeste da je Opštinska izborna komisija Bileća došla u situciju da mora mjenjati odluku o imenovanju biračkih odbora s obzirom da su neki članovi odustali", rekla je Banova.

Ona je izrazila nadu da će taj problemčić biti otklonjen, tako da će izbori u nedelju biti održani bez problema.

Govoreći o izbornoj kampanji za prijevremene izbore za načelnika opštine Bileća, Banova je naglasila da CIK nije dobio prigovore da je bilo kršenja odredbi Izbornog zakona BiH.

Prema njenim riječima, jedini predmet koji je CIK uputio Opštinskoj izbornoj komisiji bila je primjedba bilećkog SNSD-a da je oštećen plakat ove stranke, što će se utvrditi, a moraće i da potvrdi policija.

"Istraga oko tog slučaja će se provesti i to je u nadležnosti Opštinske izborne komisije", dodala je Banova.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE