• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP: Usvojiti zakon o opozivu predsjednika RS

Autor Agencije

Zamjenik šefa poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini RS Perica Bundalo izjavio je da zakon o izboru i opozivu predsjednika još nije usvojen iako je to ustavna obaveza.

On je danas na konferenciji za medije naveo da će PDP tražiti da se u Programu rada parlamenta RS planira usvajanje ovog zakona već u prvom ili drugom kvartalu 2017.godine, a sami će ga predložiti ukoliko to ne urade nadležni predstvanici vlasti u RS.

Bundalo je naveo je da će ova stranka u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati ukidanje "bijelog hljeba". On tvrdi da su ekonomska i finansijska situacija u Srpskoj veoma loše, što je, kako kaže, vidljivo i iz dugovanja zdravstvenog i penzionog sistema koja iznose 853 miliona KM.

"Činjenica jeste da zdravstvene ustanove u Srpskoj duguju više od 513 miliona KM, a fondovi 340 miliona KM. Prosječna penzija u Republici Srpskoj je najniža u Evropi i iznosi 342 KM, što je nedopustivo", rekao je Bundalo.

On kaže su dugovi lokalnih zajednica u Srpskoj 303, a u Federaciji BiH 61,5 miliona KM. Bundalo je dodao da nisu smanjena poreska opterećenja rada, doprinosi na rad, nije ukinuta posebna republička taksa, urađena reforma javnih preduzeća i zdravstvenog sektora.

On smatra da nije primjereno što su u hitnu skupštinsku procesuru upućene izmjene Zakona o zdravstevnom osiguranju i izmjene Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE