• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rezolucija o Srebrenici-napad na RS”

Usvajanje posebne rezolucije o Srebrenici predstavljaće veliku i nepopravljivu grešku i značiće napad na opstanak RS, saoštio "Srpski sabor Dveri".

 "Rezolucija o Srebrenici-napad na RS” Izvor: MONDO

“Značiće to potkopavanje njene sadašnje borbe za budućnost i šamar za više od 30 000 Srba poginulih tokom njenog stvaranja, navodi se u apelu koji je uputila ova nevladina organizacija.

"Podsjećamo da su takvu ideju jedinstveno osudili oni koji su o njoj najpozvaniji da se izjasne: svi predstavnici srpskog naroda u Republici Srpskoj", ističe se u apelu Nacionalne organizacije slobodnih ljudi "Srpski sabor Dveri" upućenom srpskoj javnosti povodom aktuelne inicijative predsjednika Srbije Borisa Tadića u vezi sa usvajanjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije.

"Srpski sabor Dveri" smatra da je osuda svakog zločina, uključujući i ratni, potrebna i neophodna.

"Međutim, izvlačenje jednog jedinog slučaja iz mnogobrojnih ratova na Balkanu u 20. veku i njegovo pretvaranje u antisrpski mitski simbol o kome nije dozvoljeno saznati ni okolnosti ni tačan broj poginulih, niti bilo kakvu informaciju van zvanično nametnute verzije događaja, govori da se iza toga ne krije potreba za osudom zločina već najbanalnija politizacija - utoliko gora što manipuliše ljudskim žrtvama", kaže se u apelu koji su do sada potpisale 52 srpske nevladine organizacije iz Srbije, RS, Crne Gore i rasijanja.

U apelu se naglašava da predviđena rezolucija "stvara dugoročnu političku hipoteku nad državom Srbijom i čitavim srpskim narodom, kome se istovremeno u Haškom tribunalu nameće zločinački identitet i ovim koordinisanim djelovanjem onemogućava svaka buduća borba za nacionalne interese u regionu i svijetu u cjelini".

Ne postoji nijedan jedini razlog da Skupština Srbije usvoji takvu rezoluciju i da time navuče sramotu na čitavu našu državu i sadašnju generaciju njenih stanovnika", navodi se u apelu.

"Srpski sabor Dveri" ukazuje da se u istoriji nije desilo da jedan narod tako ponizi svoje nacionalno dostojanstvo i žrtve.

"Posebno to ne smije da učini narod nad kojim je u 20. vijeku učinjen višestruki genocid o kome se još ćuti, a umjesto da istorijsko sjećanje i prevencija genocida postanu temelj zvanične spoljne politike Srbije, naši vlastodršci planiraju da sopstveni narod izbrišu iz istorije", upozorava "Srpski sabor Dveri".

"Srpski sabor Dveri" apeluje na vlast da odustane od ove samoubilačke ideje, a na srpsku javnost da se podigne i odbrani svoje dostojanstvo i pravo na budućnost srpskog naroda i države.

Apel su, između ostalih, potpisali Boračka organizacija RS, Udruženje porodica poginulih i nestalih RS, Savez logoraša RS, Udruženje boraca ratova 90-tih Beograd, Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije, Svjetski sabor Srba i brojne druge nevladine organizacije i udruženja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE