• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani Bileće biraju načelnika opštine

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bileća do 13.00 časova glasalo je 4.078 građana ili 41 odsto od ukupno registrovanih glasača.

 Građani Bileće biraju načelnika opštine Izvor: MONDO

Ovo je Srni potvrdio predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Miloš Tabaković.

U OIK-u kažu da su zadovoljni dosadašnjim odzivom birača, da glasanje protiče bez problema i da nema nikavih incidenata.

Na 27 redovnih biračkih mjesta svoje biračko pravo može iskoristiti 9.774 građanina, dok je za glasanje u odsustvu registrovano 40 birača, a van BiH 44 lica.

Na području opštine Bileća formirana su i dva mobilna tima. Glasanje prati oko 200 stranačka posmatrača.

Građani načelnika opštine biraju između kandidata SNSD-a Blaža Vujovića i Dragana Babića, kandidata koalicije "Zajedno za Bileću", koju čine Srpska radikalna stranka RS, Partija demokratskog progresa i Srpska demokratska stranka.

Planirano je da CIK do 20.00 časova dobije informaciju o zatvaranju biračkih mjesta i konačnom odzivu građana.

"Nakon zatvaranja biračkih mjesta, poslije 19.00 časova počinje brojanje glasova na redovnim glasačkim mjestima i glasačkim mjestima u odsustvu. OIK utvrđuje objedinjene zbirne rezultate glasanja i dostavlja ih CIK-u", izjavila je Srni predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Irena Hadžiabdić.

S obzirom da je riječ o samo dva kandidata na prijevremenim izborima, u CIK-u očekuju da posao bude završen u nedjelju naveče, dva časa nakon zatvaranja biračkih mjesta.

"Naš plan je da dobijene podatke objavimo kao nepotpune preliminarne rezultate na veb stranici CIK-a oko 22.00 časa. Obavezu utvrđivanja i objave preliminarnih rezultata CIK mora izvršiti 24 časa po zatvaranju biračkih mjesta, u ovom slučaju do sutra u 19.00 časova", naglasila je predsjednik CIK-a i dodala da u ponedjeljak počinje i brojanje glasačkog materijala pristiglog poštom.

Konačno utvrđivanje i objava rezultata prijevremenih izbora za načelnika opštine Bileća, kaže Hadžiabdićeva, CIK mora obaviti najkasnije u roku od pet dana od dana održavanja izbora.

"Nakon objavljivanja rezultata prijevremenih izbora slijedi podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića u roku od tri dana. Budući da se radi o samo dva kandidata i jednostavnom načinu brojanja, očekujemo da ćemo cijeli posao završiti prije ovih zakonskih rokova", rekla je Hadžiabdićeva.

Prijevremeni izbori u opštini Bileća raspisani su zbog iznenadne smrti načelnika Slavke Bekana.        

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE