• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici štrajkuju, tjelohranitelj nasrće

Nekoliko radnika trebinjskog "Autoprevoza" stupilo je u štrajk glađu želeći upozoriti na agoniju u kojoj se nalaze već nekoliko godina.

 Radnici štrajkuju, tjelohranitelj nasrće Izvor: MONDO

Radnici naglašavaju da je "Autoprevoz" nezakonito zatvoren te da se, nakon krivotvorenja pečata i proglašenja stečaja zbog 1.300.000 KM duga, prostori firme sada koriste kao poligon za bogaćenje drugih.

"Prostorije se iznajmljuju, a novac ide u tuđe ruke, dok radnici nemaju ni za koru hljeba", žale se nezadovoljni radnici.

Glavnog krivca za propast njihovog preduzeća smatraju Dobroslava Ćuka, načelnika opštine Trebinje, te poručuju da neće odustati od štrajka sve dok se ne smjene voditelji odjela za prinudnu naplatu i odjela za inspekcije, kao i da se zbrine pet do šest najugroženijih porodica, prenose portali u BiH.

Napad Ćukovog tjelohranitelja

Vaso Bašić, predsjednik sindikata "Autoprevoza", kaže da ga je načelnikov tjelohranitelj pokušao nasilno istjerati iz zgrade preduzeća.

"Nasrnuo je radnike, a mene je uhvatio za jaknu i izvukao me van zgrade, ali sam se ja ponovo vratio. Dok me vukao poderao mi je džep na jakni. U 15 sati se zatvara opština, ali mi namjeravamo ostati ponovo jer smo uredno najavli protest i imamo pravo na njega", kazao je Bašić za "Sarajevo-x", koji sa predstavnikom malih dioničara Radivojem Rikalom štrajkuje glađu.

Radnici traže i da se "ispita kriminal vezan za imovinu "Autoprevoza", te prostor diskoteke koji je takođe u vlasništvu firme, a godinama se iznajmljuje".

"Iznajmljuju diskoteku i samo prošle godine su uzeli 90 hiljada maraka, a mali dioničari nisu vidjeli ništa od toga. Pitanje je gdje su otišle te pare i da li su stigle možda i do darka Eleza u Beogradu", kazao je Rikalo.

Bašić i Rikalo potvrdili su pojedinim medijima da su novinari spriječeni da zabilježe ovaj nemili događaj u Trebinju.

(MONDO, foto: Bitno.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE