• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelegalno stečena imovina biće oduzeta

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u ponedjeljak Zakon o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog djela.

 Nelegalno stečena imovina biće oduzeta Izvor: MONDO

Oduzetom imovinom, kako je predviđeno zakonom, upravljaće posebna agencija koja će biti osnovana u sastavu Ministarstva pravde RS.

Ministar pravde RS Džerard Selman rekao je u završnoj riječi da ovaj zakon predstavlja samo "alatku" tužilaštva i sudova u Srpskoj, ali da, istovremeno, nije u mogućnosti da utiče na njihov rad.

"Ovaj zakon u potpunosti odgovara svim standardima i ni na koji način ne predstavlja obračun sa političkim neistomišljenicima", naglasio je Selman.

Šef poslaničkog kluba SDS-a Borislav Bojić smatra da donošenje ovog zakona predstavlja "bacanje prašine u oči" i dodaje da se SDS zalaže za provjeru načina sticanja nezakonito stečene imovine svih sadašnjih i bivših funkcionera RS, jer, u protivnom, neće biti prave spremnosti i rezultata u borbi protiv kriminala i korupcije u Srpskoj.

Bojić je rekao da agencija za upravljanje oduzetom imovinom treba da bude pod direktnom kontrolom Narodne skupštine RS, a ne Vlade, kako je predviđeno ovim zakonom.

Replicirajući Bojiću, poslanik SNSD-a Perica Rajčević rekao je da će biti presrećan ako rezultat primjene ovog zakona bude smanjenje stope kriminala i korupcije u RS, ali da je iluzorno očekivati da takvih pojava uopšte ne bude poslije primjene ovog zakona.

Poslanik DNS-a Spomenka Stevanović smatra da potreba za donošenjem ovog zakona postoji u RS, jer je jedan broj ljudi iskoristio rat na ovim prostorima za bogaćenje. Ona je rekla da nije preveliki optimista kada je riječ o provođenju ovog zakona, ali da je u narednom periodu potrebno donijeti set antikorupcionih zakona u RS.

Poslanik Socijalističke partije Petar Đokić smatra da je ovakav revolucionarni zakon trebalo znatno ranije donijeti, ističući da je ovaj zakon u praksi potrebno provodi tako da se sva lica tretiraju na isti način.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE