• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Puna podrška Dodiku

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da daje punu podršku predsjedniku Vlade Republike Srpske Miloradu Dodiku za očuvanje Srpske.

 Tadić: Puna podrška Dodiku Izvor: MONDO

"Dodiku dajem punu podršku u očuvanju Republike Srpske. Dejtonski sporazum jasno definiše integritet BiH i sve što dovodi u pitanje osnovne principe sporazuma iz Dejtona za zvaničnu Srbiju, koja je garant sporazuma, neprihvatljivo je", rekao Tadić za podgorički list "Dan".

On je ocijenio da je neprihvatljiv i bilo koji akt o podjeli BiH ili akt koji ugrožava pravo RS ili Federacije BiH i to su "principi kojih se drži Srbija".

"Da je drugačije mi bismo kao država kršili akte međunarodnog prava, a Dejtonski sporazum je deo međunarodnog pravnog sistema, pa bismo na taj način izgubili i kredibilitet da branimo integritet na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić.

On smatra da bi Srbija, u tom slučaju, izgubila i uzgrozila međunarodni kredibilitet koji je teškom mukom ponovo stekla, nakon 90-ih godina.

"Dakle, politika Srbije je konzistentna, koncipirana i smeštena u kontekst međunarodnih standarda i projektovana za budućnost u kojoj svi zajedno treba da budemo u EU. I zato će Srbija podržati sve što se dogovore predstavnici tri naroda i oba entiteta u BiH", rekao je Tadić.

Tadić smatra da je samo takvo rješenje unutrašnjih sporova u BiH održivo i da bi svi trebalo da se suzdrže od nametanja rješenja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE