• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS formirala tim za istragu ratnih zločina

Vlada Republike Srpske formirala je u četvrtak tim za koordinaciju istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih osoba.

 RS formirala tim za istragu ratnih zločina  Izvor: MONDO

Riječ o stručnom tijelu, koje će pratiti i koordinisati aktivnosti svih institucija i organizacija u RS koje se bave ovom tematikom, rekla je šef vladinog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić.

"U dosadašnjem radu Koordinacioni tim ispoljio je skromnu aktivnost u koordinaciji institucija i organizacija u RS koje se bave istraživanjem ratnih zločina i traženjem nestalih lica", rekla je Sajićeva.

Ona je dodala da će tim formirati stručne ekipe pravnika, psihologa, sociologa i drugih radi istraživanja i procesuiranja ratnih zločina i pružanja pravne pomoći porodicama.

Za šefa tima imenovan je predsjednik kluba delegata Srba u Vijeću naroda RS Staša Košarac, a članovi su glavni tužilac RS Amor Bukić, direktor Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina Janko Velimirović, koordinator tima MUP-a za istraživanje ratnih zločina Simo Tuševljak.

U timu su i predstavnik Ministarstva pravde RS, rukovodilac Operativnog tima za traženje nestalih RS Goran Krčmar, predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz, kao i predsjednici organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović i Saveza logoraša Branislav Dukić.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE