• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić pisao Bosiću

Dragan Kalinić prije dva dana uputio pismo Mladenu Bosiću u kojem traži da prisustvuje sjednici Glavnog odbora SDS-a.

 Kalinić pisao Bosiću Izvor: MONDO

Bivši predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Kalinić uputio je prije dva dana pismo aktuelnom predsjedniku Mladenu Bosiću u kojem traži da njemu i bivšem visokom funkcioneru ove stranke Nemanji Vasiću bude omogućeno prisustvo na sutrašnjoj sjednici Glavnog odbora u svojstvu gostiju.

U pismu, koji je u posjedu banjalučke ATV, Kalinić navodi da hoće da u mirnoj i demokratskoj atmosferi bude raspravljeno sve što je sporno u vezi sa inicijativom za njegovim povratkom u aktivnosti SDS-a.

"Očekivao sam vaš odgovor na pismo koje sam vam uputio 6. januara u vezi sa vašim statutarnim pravom da me kooptirate u Glavni odbor SDS. Saznao sam da niste odgovorili ni na dva pisma od 23. novembra i 25. decembra prošle godine koji vam je uputio Opštinski odbor SDS Pale predlažući vam da razmotrite moje uključenje u rad stranke nakon odluke OHR (da rehabilituje smjenjene funkcionere SDS)", navodi Kalinić.

Kalinić, koji nikada zvanično nije smjenjen sa funkcije predsjednika SDS, navodi u pismu da je u međuvremenu jedan broj članova Glavnog odbora uputio Bosiću pismo sa svojim potpisima sugerišući mu da najdalje do prve sjednice Glavno odbora u taj stranački organ kooptira Nemanju Vasića i njega, smatrajući da je to u najboljem interesu stranke.

"Koliko znam članovi Predsjedništva SDS razmatrali su ovo pismo i zauzeli stav koji će biti prezentovan na sjednici Glavnog odbora u Bileći", ističe Kalinić.

ATV javlja da Kalinić nije dobio odgovor ni na ovo posljednje pismo, kao ni poziv na  sjednicu GO SDS-a u Bileći, kojoj će, kako se nezvanično saznaje, prisustvovati.

Glavni odbor i Predsjedništvo SDS-a trebali bi u nedjelju na sjednicama u Bileći da razmatraju zahtjev Regionalnog odbora Izborne jedinice pet da se iz članstva stranke isključi Kalinić.

Regionalni odbor SDS-a, Izborne jedinice pet, zatražio je u petak od nadležnih stranačkih organa da iz članstva SDS-a isključe Kalinića zbog, kako je navedeno, stalnog podrivanja jednistva stranke i unutrašnjeg rovarenja, te zbog štete koju je time nanio SDS-u.

Regionalni odbor ovakav zaključak donio je u petak na sjednici održanoj u Sokocu, navodeći da Kalinića treba isključiti iz SDS-a ako se ustanovi da je on član ove stranke, pošto se njegovo ime nije nalazilo u evidenciji članstva.

Član Glavnog odbora SDS i član Regionalnog odbora Izborne jedinice pet Mile Jovanović izjavio je u subotu Srni da ovaj zahtjev nije u skladu sa Statutom SDS-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE