• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lavina zatrpala borderku iz Banjaluke

Banjalučanka Tamara Cvetković (26) poginula je kada se lavina snijega obrušila na grupu od pet "bordera" u blizini staze Skočine u Jahorini.

 Lavina zatrpala borderku iz Banjaluke Izvor: MONDO

Lakše je povrijeđen Darko Vrančić i smješten je u bolnicu Olimpijskog centra na Jahorini, prenosi Glas Srpske.

U ovom centru su rekli da je Vrančić pregledan i pušten sa liječenja, te je otišao u vikendicu da se odmori.

Sa nastradalom djevojkom i Vrančićem bio je i Tibor Čavić, sin predsjednika Demokratske partije Dragana Čavića, kao i još dva mladića iz Istočnog Sarajeva koji nisu povrijeđeni.

Rukovodilac Gorske službe spasavanja Olimpijski centar Jahorina Miroslav Kalem je rekao da je do nesreće došlo oko 14.00 časova, kada se krivicom skijaša, koji su bili na neuređenom dijelu staze gdje je zabranjeno skijanje, pokrenuo jedan dio lavine.

Kalem je naveo da mladić uspio sam da se izvuče iz lavine, dok je djevojka ostala zaglavljena između dva drveta u šumi na dubini od metar i po snijega.

"Lavina je bila širine 50 metara i dužine 200. Prva informacija koja je stigla do spasilaca jeste da je neko od skijaša upao u rupu u šumi, ali kada su ekipe Gorske službe spasavanja došle na lice mjesta, mladić koji se nalazio na tom lokalitetu rekao im je da je lavina zatrpala djevojku i pokazao mjesto na kojem je posljednji put vidio ", rekao je Kalem.

Zahvaljujući toj informaciji, kaže Kalem, spasioci su uspjeli u roku od pola sata da lociraju djevojku i izvade je iz lavine.

"Međutim, ona nije davala znake života, a ni reanimacija nije pomogla. Medicinski tehničar Gorske službe spasavanja mogao je samo da konstatuje smrt", rekao je Kalem.

On je naveo da se nesreća dogodila na gornjem dijelu staze u šumi, na takozvanom lokalitetu "S" - ženski olimpijski spust, koji je nepristupačan za skijaše i da na vrhu postoje jasni znaci zabrane prolaza na taj dio staze.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE