• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlica: Opozicija treba zajedno na izbore

Nema razloga da opozicione stranke odmah ne počnu razgovore o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, izjavio predsjednik SRS RS

 Mihajlica: Opozicija treba zajedno na izbore  Izvor: MONDO

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske (RS) Milanko Mihajlica rekao je da je Izvršni odbor ove stranke u Bileći zaključio da nema nijednog razloga da opozicione stranke odmah ne počnu razgovore o zajedničkom nastupu za predstojeće opšte izbore.

"Razgovore bi trebalo završiti sporazumom u kome bi opozicione stranke izašle sa jasnim stavovima o mogućim ustavnim promjenama, pristupanju bilo kom vojnom savezu, što podrazumijeva poštovanje Dejtonskog sporazuma i ustavno-pravnog i teritorijalnog integriteta", rekao je Mihajlica novinarima u Banjaluci.

On je dodao da se ne mogu dovoditi u pitanje mehanizmi zaštite vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda i RS u institucijama BiH.

Mihajlica je naglasio da potpisani sporazum opozicionih stranaka mora sadržavati i rješenja za izlazak iz ekonomsko-socijalne krize i odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije.

On je predložio da se u sporazum unese i odredba po kojoj opozicione stranke nakon izbora neće formirati vladu sa SNSD-om.

"Sporazum bi predvidio da opozicione stranke izlaze sa zajedničkim kandidatima za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH i sa što manje lista za parlament RS i parlament BiH", objasnio je Mihajlica.

Govoreći o štrajku u zgradi "Medicinske elektronike" u Banjaluci, Mihajlica je rekao da je nedopustivo da zaposleni u ovoj ustanovi, među kojima su i brojni ljekari, štrajkuju na minus 10 stepeni i da budu istjerani iz prostorija u kojima su do sada obavljali svoj posao časno i humano.

On kaže da je svaka radikalizacija u RS nepotrebna i mogla bi imati ozbiljne posljedice za RS, a o tome bi, kako je rekao, trebao da vodi računa premijer Milorad Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE