• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U akciji "Mreža" uhapšena 24 kriminalca

U akciji "Mreža 2010" u RS i Brčko distriktu uhapšene su 24 osobe zbog nekoliko krivičnih djela opšteg kriminaliteta i zloupotrebe opojnih droga

 U akciji "Mreža" uhapšena 24 kriminalca Izvor: MONDO

Protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti podneseni izvještaji, saopšteno je iz MUP-a RS. U saopštenju se navodi da je tokom akcije, koja je bila pripremana duže vrijeme, pretreseno 120 lokacija i više od 118 lica.

Tokom akcije oduzeto je 1 279 grama marihuane, 103 komada sjemenki indijske konoplje, 754 grama opojne droge spid, 46,66 grama heroina, više predmeta sa tragovima heroina, 51,45 grama kokaina, 389 komada tableta za koje se sumnja da sadrže psihotropne supstance, kao i tri digitalne vage sa tragovima opojne droge.

Među oduzetim predmetima je i 200 boksova cigareta "bond'', koje su predmet nedozvoljene trgovine, jedan puškomitraljez, 21 puška, od čega jedan snajper, jedan hekler, jedan "tompson", sedam pištolja različitog kalibra, osam bombi, određena količina eksploziva sa detonatorskim kapislama, kao i veća količina municije različitog kalibra.

Policija je tokom akcije pronašla i 12 ukradenih i vozila sa falsifikovanim dokumentima, sedam motora putničkih vozila i više auto-dijelova, kao i registarskih tablica, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela teška krađa ili krivičnog djela falsifikovalja isprave. Pronađen je i oduzet "specijalni alat za krađe putničkih vozila", veći broj predmeta koji potiču iz krivičnih djela provalnih krađa - televizor, digitalne kamere, laptop, mobilni telefoni, te poslovna dokumentacija za koju postoji sumnja da predstavlja predmet krivičnog djela utaja poreza, dodaje se u saopštenju.U okviru akcije rasvijetljen je i veći broj krivičnih djela razbojništava i teških krađa iz ranijeg perioda čiji izvršioci do sada nisu bili nepoznati, a između ostalog, navode se krivična djela razbojništva i teške krađe iz 2009. godine u Skelanima, opština Srebrenica, te krivična djela teške krađe u "Mako" DOO Doboj i JODP "Srpske pošte".

Na području Trebinja rasvijetljena su tri krivična djela, na području Istočnog Sarajeva sedam, među kojima se navode razbojništva na benzinskim pumpama ''Ruding'' i ''Mandić petrol'', te sportskim kladionicama ''Premier'' i ''Milenijum'', navodi se u saopštenju iz Službe direktora policije MUP-a RS.
Na području CJB Banjaluka rasvjetljeno je više krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta gdje su uhapšena četiri osobe, koje su, između ostalog, priznala izvršenje više krivičnih djela teških krađa.
U saopštenju se naglašava da su tokom akcije "Mreža 2010", pripadnici policije RS pronašli i laboratoriju za vještački uzgoj indijske konoplje, pri čemu je uhapšeno više osoba.

U akciji "Mreža 2010" bilo je angažovano više od 540 pripadnika MUP-a RS i Policije Brčko distrikta.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE