• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NATO u aprilu prihvata zahtjev BiH?

Ambasador Norveške u BiH Jan Bratu je izrazio punu podršku BiH na njenom putu ka članstvu u NATO

 NATO u aprilu prihvata zahtjev BiH? Izvor: MONDO

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH navodi se da su Ana Trišić-Babić i Bratu razmijenili mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, usaglasivši se da su pitanja reformi od ključnog značaja za BiH.

Reforma odbrane je obostrano ocijenjena kao najuspješnija, iako su mnogi bili veoma skeptični u početku. Bratu je ocijenio da su Oružane snage BiH visokoprofesionalne i impresivne, napomenuvši da je Ambasada Kraljevine Norveške kontakt ambasada za NATO u BiH.

Norveški ambasador istakao je da on lično, kao i Ambasada, stoje na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi BiH u aprilu dobila pozitivnu ocjenu za MAP.On je naglasio i da je preuzimanje ključne uloge MIP-a BiH u procesu integracije BiH u NATO od velikog značaja s obzirom da su te integracije ujedno i politički proces.

Ana Trišić-Babić je obavijestila ambasadora Bratua o svojoj ulozi predsjednice NATO koordinacionog tima Savjeta ministara BiH.Ona je naglasila da je jedan od prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva BiH članstvo u NATO-u, te da postoji politička volja i konsenzus u Predsjedništvu BiH o NATO integracijama ali da, isto tako, građani BiH nisu upoznati sa svim beneficijama koje bi članstvo u NATO-u donijelo, te da treba raditi na njihovoj edukaciji.

 S tim u vezi je dogovoreno da se organizuje seminar koji će približiti koncept NATO-a građanima BiH, napominje se u saopštenju. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE