• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je policija tražila u akciji "Mreža"?

U prethodna dva dana u RS sprovedena je akcija MUP-a RS pod nazivom "Mreža 2010".

 Šta je policija tražila u akciji "Mreža"? Izvor: MONDO

Pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina  u akciji "Mreža" pretresli su stanove, pomoćne objekte i putnička vozila kod 22 osoba.

Pripadnici Policijske stanice u Loparama tokom pretresa M.M. (51) pronašli su 49,82 grama materije koja asocira na kokain, te pretresli stan  M.T. (46) kod koga su pronađeni predmeti ukradeni u Lovačkom domu "Majevica" u ovoj opštini, rekao je novinarima portparol CJB Bijeljina Dragomir Perić.

On je dodao da će protiv ovih osoba biti podneseni izvještaji nadležnom okružnom tužilaštvu. Na području Vlasenice, dodao je Perić, policija je pretresla objekte R.L. (67) i P.L. (34), te pronašla i oduzela četiri vojna karabina, dvije automatske puške, tri bombe, zelenu dimnu bombu i 151 metak. Oba lica su uhapšena i protiv njih će biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu.

Perić je istakao da su u Srebrenici pripadnici CJB Bijeljina pretresli četiri lokacije, te da su kod M.A. pronašli i oduzeli 68 raznih predmeta za koje se sumnja da potiču iz nekoliko krivičnih djela, a kod  D.O. (37) pronađene su dvije bombe i 34 metka kalibra. I protiv njih će biti podneseni izvještaji nadležnom tužilaštvu.

Pretresom u Zvorniku policija je kod D. R. pronašla i oduzela automobil "pasat" zbog sumnje da su dokumenta i brojevi na vozilu falsifikovani. Kod R.M. u Zvorniku pronađeno je 140 metaka, dodao je Perić.   On je naglasio da je ovom akcijom i nakon provedenih kriminalistički obrada rasvijetljeno 12 krivičnih djela, i to tri djela neovlaštene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih sredstava, zatim jedno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, četiri teške krađe, falsifikovanje, razbojništvo i dva carinska prekršaja.

CJB Doboj podnio je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu protiv sedam osooba zbog sumnje na proizvodnju i promet opojnih droga, oružja ili eksplozivnih materija.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, u saradnji sa policijskim stanicama iz Šamca, Pelagićeva, Broda, Modriče i Doboja, izvršila su u prethodna dva dana, u okviru akcije MUP-a RS "Mreža 2010", pretrese na 13 lokacija u ovim opštinama, tokom kojih je izuzeto 615 grama marihuane, 3,20 grama heroina, 100 komada sjemenki indijske konoplje i tri tablete amfetamina, te vatreno oružje i municija.

Tokom pretresa stanova i drugih prostorija pronađena je i izuzeta droga od M.S. (35), iz Obudovca i V.V. (30) iz Crkvine, naselja u opštini Šamac, te D.S. (35) iz Čović Polja u opštini Donji Žabar, S.M. (28) iz Dervente i Š.S. (45) iz Doboja.

 Kod A.L. (32) iz Modriče pronađen je pištolj sa 40 komada municije, a kod lica M.P. (31) iz Šamca automatska puška sa dva okvira i 347 komada municije različitog kalibra, saopšteno je iz CJB Doboj.

Kriminalistička policija CJB Doboj je tokom akcije "Mreža 2010", na osnovu pribavljenih naredbi nadležnih kantonalnih sudova u Federaciji BiH, zajedno sa pripadnicima policijskih stanica Tešanj i Odžak, izvršila pretres dva auto-otpada u kojima je pronašla veću količinu sječenih vozila za koje se sumnja da potiču od krivičnih djela krađe vozila.

Među vozilima je identifikovano putničko vozilo marke "opel-korsa" za koje se sumnja da je u decembru prošle godine ukradeno na području Dervente.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE