• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ban Ki Mun pohvalio BiH

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pohvalio dosadašnje učešće BiH u Savjetu bezbjednosti.

 Ban Ki Mun pohvalio BiH  Izvor: MONDO

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun rekao je da od BiH očekuje snažnu podršku očuvanju mira, bezbjednosti i ljudskih prava i istakao punu podršku procesima integracije BiH u EU i NATO.

Tokom razgovara u Njujorku sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alkalajem, kojem je prisustvovao i stalni predstavnik BiH pri UN ambasador Ivan Barbalić, Ban Ki Mun je pohvalio dosadašnje učešće BiH u Savjetu bezbjednosti, saopšteno je iz MIP-a BiH.

Alkalaj je informisao generalnog sekretara UN o tri glavna spoljnopolitička prioriteta BiH u 2010. godinu - liberalizaciji viznog režima, dobijanju Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP) i predaji zahtjeva za članstvo u EU.

Ministar inostranih poslova BiH je tokom razgovora istakao i učešće BiH u mirovnim misijama UN-a u Liberiji, Obali Slonovače i Darfuru.

Govoreći o situaciji u Somaliji, Alkalaj je ocijenio je da je sada pravo vrijeme da se pomogne Prelazna federalna Vlada Somalije.

Ministar inostranih poslova rekao je da je BiH spremna da da punu podršku Grupi za promovisanje milenijumskih razvojnih ciljeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE