• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ponedjeljak stižu eksperti za "mapu puta"

Eksperti Evropske komisije koji će izvršiti uvid u ispunjavanje uslova iz "mape puta" za liberalizaciju viznog režima stižu u ponedeljak u BiH.

 U ponedjeljak stižu eksperti za "mapu puta" Izvor: MONDO

U misiji eksperata, kako u pišu "Nezavisne novine", biće tri Slovenca, Holanđanin i Finac, a analiziraće ispunjenost uslova iz Bloka 2 koji se tiče imigracije, azila i granica. Eksperti Evropske komisije ostaće najverovatnije do petka.

Narednog ponedeljka, 15. februara, prema saznanjima lista, dolaze eksperti Evropske komisije koji će analizirati ispunjenje uslova u oblasti Bloka 3, tačnije borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, saradnje policija i pravosuđa.

Većina domaćih političara očekuje pozitivne ocjene ekspertskih timova Evropske komisije, međutim oko dobijanja bezviznog režima za BiH u julu, kako je najavio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, podeljena su mišljenja.

S obzirom na to da ekspertski timovi Evropske komisije dolaze kako bi ocijenili stanje u vezi s granicama i azilom, javnim redom i sigurnošću, većina domaćih političara je istakla važnost nedavnih policijskih akcija u Gornjoj Maoči, gdje je uhapšeno sedam pripadnika vehabijskog pokreta zbog ugrožavanja ustavnog poretka i teritorijalne cjeline BiH, kao i u RS, gdje je poliicja izvela veliku akciju u otkrivanju narkodilera i drugih krivičnih djela.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE