• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za plate opštinara 70 odsto budžeta

Grad Istočno Sarajevo na zaposlene u gradskoj administraciji troši 70 odsto budžeta - tvrdi odbornik SNSD-a u Skupštini ovog grada Dejan Šešelj.

 Za plate opštinara 70 odsto budžeta Izvor: MONDO

On je za "Glas Srpske" naveo da je Grad Istočno Sarajevo prošle godine zbog ekonomske krize i lošeg planiranja morao da sa planiranih deset miliona budžet rebalansom svede na 7,5 miliona KM, ali da se uprkos tome ogroman novac i dalje troši na poklone i razne beneficije zaposlenima u gradskoj administraciji.

Šešelj je istakao da je zbog takvog odnosa prema novcu poreskih obveznika jasno zbog čega je 14 godina poslije Dejtonskog sporazuma gradska administracija podstanar u zgradi Elektrotehničkog fakulteta.

"Uoči novogodišnjih i božićnih praznika zaposlenim u gradskoj administraciji podijeljeno je po 300 KM. Nedopustivo je da gradska administracija koja broji 150 zaposlenih u godini ekonomske krize isplaćuje regres, zimnicu i ogrev, što po jednom radniku iznosi ukupno 1.350 KM. Njihove plate su pored toga redovne. Dobijaju topli obrok i ne pada im na pamet da se odreknu bilo koje beneficije", istakao je Šešelj.

Prema njegovim riječima, prosječna plata u gradskoj administraciji grada Istočno Sarajevo je oko 1.300 KM.

"U gradskoj administraciji Istočnog Sarajeva izmišljaju se radna mjesta za podobne i uglavnom nestručne ljude. Mimo dosadašnje prakse Istočno Sarajevo tako je `obogaćeno` sa dva potpredsjednika Skupštine Istočnog Sarajeva umjesto jednog kako je bilo u doskorašnjoj praksi", istakao je Šešelj.

On je naveo da dva potpredsjednika Skupštine grada, Predrag Vučičević i Simo Savić, gradsku kasu godišnje koštaju 72.000 KM.

"Za predsjednika Skupštine Grada Darka Babalja godišnje se izdvaja 40.000 KM, pa je i laiku jasno zbog čega je Istočno Sarajevo bez adekvatne infrastrukture, gradskog prevoza i svega onoga što bi ovu sredinu učinilo gradskom", rekao je Šešelj dodajući da u pomenute cifre nisu uračunate beneficije koje gradski čelnici imaju pored onih koje je uspio da provjeri.

Šešelj pojašnjava da su sredstva uoči novogodišnjih i božićnih praznika za gradsku administraciju isplaćena iz prošlogodišnje budžetske rezerve.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović tvrdi da je planom budžeta u prošloj godini bilo predviđeno da gradska administracija dobije regres, zimnicu, ogrev i pomoć radnicima, ali da se zbog štednje odustalo od toga.

"Planom budžeta bilo je predviđeno da svaki radnik u gradskoj administraciji primi 2.100 KM na ime ovih stavki. Pošto se budžet nije punio onako kako je bilo planirano, svi su dobili samo regres od 700 KM i po 300 KM pomoći. Umjesto 2.100 dobili su samo po 1.000 KM", naveo je Radovanović i dodao da Grad nije isplatio ništa što nije izglasano na sjednicama gradske Skupštine.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE