• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Inckove prijetnje neprimjerene

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio je neprimjerenim prijetnje visokog predstavnika u BiH o sankcionisanju Republike Srpske.

 Radmanović: Inckove prijetnje neprimjerene Izvor: MONDO

Radmanović je istakao da će Valentin Incko i njegov tim biti odgovorni za mnoge probleme u BiH, ukoliko bude poništio rezultate referenduma.

"BiH ima raznovrsne probleme, a on (Incko) se i ne osvrće na njih, dok ovdje prijeti sankcijama", rekao je Ramdanović za "Večernje novosti" i istakao da je referendum demokratsko pravo svih naroda i građana svuda u svijetu i da takvo pravo treba da imaju i ljudi u RS.

Navodeći da je neophodno da BiH u regionu stvori najbolje moguće odnose, kako bi zajednički nastupali prema EU, Radmanović je istakao da je zato neophodno popraviti odnose BiH sa Srbijom.

On smatra da "značajnije popravke" nisu moguće prije izbora u oktobru u BiH, ali da napori postoje.

"Nadam se da će ići nabolje. To zaslužuju stavovi predsjednika Srbije, koji su dejtonski, komšijski i dobronamjerni prema BiH, i samo treba nekima još malo vremena da to shvate", rekao je Radmanović.

Na pitanje kako je kandidat za ambasadora BiH u Srbiji Boriša Arnaut prešao put od presone non grata do poželjnog, Radmanović je odgovorio da se za to mora pitati Beograd.

"Iz Beograda je stigao signal da je Arnaut prihvatljiv i zato se sve ovako brzo odigralo. Ako je to slučaj poboljšanja odnosa, onda sam i ja zadovoljan", kaže Radmanović.

Član Predsjedništva BiH iz RS kaže da Bošnjaci žele da promijene Ustav u kojem bi se izbrisale entitetske granice i stvorio sistem jedan čovjek - jedan glas, u kojem bi oni dominirali.

"Plaše se da bi ulaskom u EU sa ovakvim uređenjem BiH vječno ostala ovakva", ocijenio je Radmanović.

On je rekao da se Bošnjaci protive popisu u BiH da bi za svoje protivljenje ulasku u EU mogli da optuže nekog drugog, ali i zato što bi rezultati popisa učinili bespredmetnom priču o isključivoj krivici Srba za etničko čišćenje.

Povodom stalnih provokacija hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića na račun RS i Srbije, Radmanović je ocijenio da Mesić to radi zato što je svjestan svoje krivice u raspadu Jugoslavije i ratovima na ovom prostoru.

"Vrijeme će pokazati kakva je i kolika njegova krivica, a ona nije mala. Godinama optužuje druge da su za nešto krivi, misleći da će se zaboraviti njegova uloga. To je bitka jednog čovjeka protiv najveće i najjače države zapadnog Balkana", zaključio je Radmanović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE