• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koalicija SDS-a, PDP-a i SRS-a

SDS sigurno ide u koaliciju PDP i SRS RS za izbor predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH, izjavio je lider SDS-a Mladen Bosić.

 Koalicija SDS-a, PDP-a i SRS-a Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka (SDS) sigurno ide u koaliciju sa Partijom demokratskog progresa (PDP) i Srpskom radikalnom strankom Republike Srpske (SRS RS) za izbor predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, izjavio je lider SDS-a Mladen Bosić.

"Slijede razgovori sa predsjednicima PDP-a Mladenom Ivanićem i SRS RS Milankom Mihajlicom o određivanja imena kandidata koji će moći dobiti podršku svih opozicionih stranaka, a potom i birača na oktobarskim izborima", rekao je Bosić sinoć u Srpcu.

Bosić je pojasnio da buduća koalicija u RS "neće biti tipa DOS-a u Srbiji, jer se neće boriti samo za obaranje vlasti, već za realizaciju programa od najvećeg interesa za građane Srpske".

On je ponovio da poslanici SDS-a na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS neće glasati za Prijedlog zakona o referendumu u RS, jer u njemu nema ugrađenih odredbi da je obavezno raspisivanje referenduma po pitanju pristupanja BiH nekom od vojnih saveza i oko izmjena Ustava BiH.

"Referendum je krupno demokratsko dostignuće u cijelom svijetu, jer se njime štiti država od neodgovornih i ucijenjenih političara i ujedno štite političari od pritiska međunarodne zajednice kada je riječ o donošenju odluka koje nisu od interesa za državu i njene građane", rekao je Bosić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE