• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema povećanja penzija u Srpskoj

Autor SRNA

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao da povećanja penzije u RS neće biti do druge polovine godine i da se, do konačnog stava Vlade o iznosu, traže međusobno prihvatljivi modaliteti.

Nakon sjednice Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske u Tesliću na kojoj je razgovarano o inicijativi za povećanje penzija i zdravstvenoj zaštiti penzionera, Savanović je izjavio novinarima da je bilo riječi o različitim modalitetima pomoći, poput jednokratne pomoći ili procentualnog povećanja penzije, a da će Vlada donijeti odluku koji modalitet može biti prihvatljiv.

"Za povećanje osnovice od tri odsto trebalo bi 30.000.000 KM, a za pet odsto treba 50.000.000 KM, što je za nas trenutno neprihvaljivo jer toga novca nemamo i oko tog procenta neće biti realno razgovarati. Neki procenat će biti, a koliko će on iznositi biće stvar pregovora", istakao je Savanović.

Predsednik Udruženja penzionera Rade Rakulj izrazio je nadu da će polovinom godine biti pronađeno rješenje da se penzionerima značajnije pomogne, istakavši da ova populacija neće prihvatiti procentualno povećanje penzija ispod tri odsto, te da se njeno povećanje ne može vječno prolongirati.

Sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske prisustvovali su i ministar finansija Zoran Tegeltija i direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Mladen Milić.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branko

Gdje su potrošene pare iz penzionog fonda ?

Gz

Ma ko bira vise ovog Rakulja? On zaradi penzijski staz na celu penzionera. Sklanjajte ga vise

penz

Druže rakulj nemoj nas praviti kretene,nismo toliki kreteni koliko ti misliš.

MONDO REPORTAŽE