• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD: Provokativan referendum u BIH!

SAD smatraće provokativnim svaki referendum koji prijeti stabilnosti, suverenitetu ili teritorijalnom integritetu BiH, saopšteno je iz Ambasade SAD.

 SAD: Provokativan referendum u BIH! Izvor: MONDO

"Smatraćemo provokativnim i svako pitanje koje bi osporavalo strukture Dejtonskog mirovnog sporazuma, uključujući ovlaštenja i odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka", navode iz američke Ambasade, reagujući na izjave predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića o američkoj politici i pitanju referenduma.

U saopštenju se navodi da Ambasada SAD želi izbjeći bilo kakvu vrstu nesporazuma u pogledu politike američke Vlade u vezi sa referendumom i savjetuje oprez pri svakom razgovoru o tom pitanju."Iako referendum može biti legitimno sredstvo u odgovarajućim okolnostima, isti može biti kontraproduktivan ili čak provokativan kada se koristi za ostvarivanje uskih političkih ciljeva", dodaje se u saopštenju.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da američka administracija nema ništa protiv referenduma u Republici Srpskoj ako se ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH.
"Američku administraciju interesuje, prije svega, da nije sporan teritorijalni integritet BiH. Sve što ne ugrožava teritorijalni integritet BiH neće imati kao posljedicu pojačanu aktivnost američke administracije", rekao je Špirić.         (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE