• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko ove sedmice sa liderima BIH

Visoki predstavnik Valentin Incko izjavio je da će se tokom ove sedmice sastati sa svim političkim liderima u BiH.

 Incko ove sedmice sa liderima BIH Izvor: MONDO

"Pripremamo sjednicu na kojoj politički lideri, najvjerovatnije, neće učestvovati i zato je važno da znamo ranije kakvi su njihovi stavovi o različitim pitanjima kao što su državna i vojna imovina, Ustav i druga pitanja", istakao je Incko u izjavi novinarima prije njegovog predavanja o evropskim perspektivama BiH studentima Univerziteta u Sarajevu. Incko ja rekao da će razgovarati sa svim liderima u BiH i o pitanju referenduma u RS.

"Nismo ranije reagovali u vezi sa ovim pitanjem, dok ne vidimo sadržaj zakona o referendumu RS, jer njime može biti predviđen samo referendum koji bi bio u okvirima Republike Srpske. Ako će se ići iznad tih okvira, odnosno ako referendum dodirne pitanja Savjeta bezbjednosti ili Dejtonskog sporazuma, to je onda već druga stvar", rekao je on.

Kao drugi razlog sastanka sa političkim liderima u BiH, Incko je naveo moguću posjetu visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton, ovog ili narednog mjeseca, BiH i jugoistočnoj Evropi.
"Možda će i nju interesovati kakvi su stavovi političara u BiH", rekao je Incko, dodavši da će tokom naredne sjednice PIK-a dostaviti svoju analizu stanja u BiH, ali da ne može prognozirati kakvu će PIK donijeti odluku o tranziciji OHR-a u kancelariju specijalnog predstavnika EU.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozvao je juče tokom sastanka sa predsjednikom HDZ-a 1990 Božom LJubićem, stranačke lidere u BiH na angažman kako bi se postigao konkretan i konstruktivan napredak ka održivoj raspodjeli državne imovine.

Iz OHR-a je saopšteno da je Inckov sastanak sa LJubićem prvi u nizu sastanaka koje će održati sa stranačkim liderima u BiH, a na kojima će se razgovarati o trenutnim političkim pitanjima i o neriješenim pitanjima državne i vojne imovine iz pet plus dva uslova i ciljeva za tranziciju OHR-a u EUSR. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE