• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilinois usvojio Rezoluciju o Srebrenici

Članovi Administrativne komisije Ilinoisa jednoglasno usvojili Rezoluciju kojom 11. juli proglašavaju Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

 Ilinois usvojio Rezoluciju o Srebrenici Izvor: MONDO

Usvojanjem Rezolucije o Srebrenici pozvani su svi građani Ilinoisa da se zajednički zalažu za zaustavljanje ciklusa nasilja, te da se promovišu suživot među svim ljudima.

Takođe, 11. juli je proglašen Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a ta nedjelja je proglašena Nedjeljom Bosne i Hercegovine u Ilinoisu.

Usvajanje Rezolucije pred državnim organima podržali su Ferid Sefer, član Upravnog odobora Bosanskoameričkog insituta za istraživanje genocida, sekretar Kongresa Bošnjaka i urednik elekronskog magazina "Chicagoraja" Ivica Jurišić, predsjednik Kluba Samija Hajdarević Diab, te Emin Drnovsek Seferović.

"Ovo je historijski trenutak kada je u Ilinoisu usvojena rezolucija o Danu sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Vjerujem da mogućnost boljeg razumijevanja u Bosni i Hercegovini, ali i širom svijeta ovisi o spoznaji istine i pravde koji su i prvi koraci ka pomirenju.

Takođe, to je i upozorenje za sve buduće generacije kako se ovakav zločin nikome više ne bi ponovio“, kazala je Sanja Seferović Drnovsek u svom obraćanju pred Administrativnom komisijom Ilinoisa.(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE