• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: SDS-u prijeti sudbina radikala u Srbiji!

Rukovodstvo SDS-a vodi ovu stranku u izolaciju i prijeti joj sudbina radikala u Srbiji, ocijenio je nekadašnji predsjednik stranke Dragan Kalinić.

 Kalinić: SDS-u prijeti sudbina radikala u Srbiji!  Izvor: MONDO

"Danas je SDS, nažalost, toliko slab da ne može autoritativno voditi ni opozicioni blok, a kamoli da se ozbiljno suprotstavi vlasti u RS", smatra Kalinić.

Kalinić, kome je visoki predstavnik u BiH nakon više od pet godina sankcija nedavno dozvolio da se vrati u politiku, rekao je da će se vratiti u politički život, ali za sada odbija da kaže hoće li osnovati novu stranku.
 On je za  "Nezavisne novine" rekao da je pomogao Bosiću da dođe na čelo partije, jer mu se činio kao "relativno dobro prelazno rješenje".

Prema njegovim riječima, Bosić se od trenutka kada je doveden na čelo stranke, bavio samo učvršćivanjem svoje pozicije u stranci, koja je za to vrijeme svakim danom bivala sve slabija.
Ističući da danas SDS-om vlada neka vrsta interesnog klana, Kalinić je dodao da su rukovodioci u toj stranci spremni na sve samo da bi zaštitili svoje pozicije "po cijenu da se SDS svede na minoran politički faktor".

Za Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, Kalinić kaže da je sposoban političar, ali da je "preuzeo SDS-ov politički program govoreći SDS-ovim jezikom".
 Kalinić je rekao da on političkoj sceni u Republici Srpskoj može da ponudi mnogo toga novog.

"Iskustvo mi govori da će građani početi da kažnjavaju one političare, i u Sarajevu i u Banjaluci, koji su političku letvicu postavili toliko visoko da nisu u stanju da je preskoče. Ne pije više vode to što oni stalno pričaju da će je preskočiti, da će RS raspisati referendum o bilo čemu, a da će se Sarajevo izboriti za ukidanje entiteta", rekao je Kalinić. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE