• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: FTV ruši koheziju BiH!

Predsjednik Vlade Milorad Dodik rekao je da se prilogom Federalne televizije "pokušava razbiti i ovo malo kohezije u zemlji".

 Dodik: FTV ruši koheziju BiH! Izvor: MONDO

U prilogu su srpski predstavnici u vlasti BiH i RS prikazani kao nacističke vođe, "Moja porodica je antifašistička, a moji preci su učestvovali u partizanskoj borbi protiv nacista.

"Neki od njih su proveli četiri godine u koncentracionim logorima u NJemačkoj, ali činjenice očigledno ne zanimaju ostrašćene urednike i novinare FTV-a koji uporno siju mržnju i ruše koheziju u zemlji", rekao je Dodik za "Glas Srpske".
Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izjavio je  u Banjaluci da su za njega neprihvatljiva poređenja političara sa nacističkim vođom Adolfom Hitlerom.

Na pitanje novinara da li će kazniti Federalnu televiziju zbog prikazivanja video-klipa na kojem je premijer RS Milorad Dodik prikazan kao Hitler, a rukovodstvo Srpske kao pripadnici Trećeg rajha, Incko je odgovorio da još nije vidio sporni snimak"Nisam vidio taj snimak, a ako je tačno da se jedan političar upoređuje sa Adolfom Hitlerom, za mene je to neprihvatljivo", rekao je Incko novinarima u Banjaluci.

Federalna televizija u ponedjeljak 8. februara, u emisiji "60 minuta" i narednog dana u centralnom dnevniku emitovala je ovaj snimak sa portala "Jutjub".

Iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH Srni je rečeno da još nije stigao prigovor na prilog Federalne televizije, te da oni mogu reagovati po službenoj dužnosti, nakon što bude pregledan sporni materijal.

Slična zloupotreba simbola fašizma na Srpskoj radio-televiziji 1997. godine bila je direktan povod za uvođenje međunarodne supervizije i korjenite promjene u ovoj medijskoj kući, uključujući i promjenu njenog naziva u RTRS. Srpska radio-televizija emitovala je te godine spot "Lili Marlen" sa aluzijama na tadašnju predsjednicu RS Biljanu Plavšić i snage Sfora. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE